Üreteci sorunlarına çözüm istiyor | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Üreteci sorunlarına çözüm istiyor



 

Haber Merkezi

 

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Murat Kaya başkanlığında yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, 1 aylık sürede Yönetim Kurulu’nun gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulunduğu toplantıda ekonomi ve ticaretin yanı sıra güncel olaylar da istişare edildi.

Meclis Başkanı Murat Kaya’nın açılış konuşması ve gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis üyeleri ile yaptığı sohbet sırasında “Tarımsal üretimde zor bir yıl yaşıyoruz” dedi.

 

DESTEĞİN ARTMADIĞI TEK ÜRÜN PAMUK OLDU

Stratejik olarak ve daha çok dışa bağımlı olunan ürünlerde desteklerin yetersiz olduğuna değinen Meclis Başkanı Murat Kaya, “Resmi gazetede yayınlanan 2024 yılı tarımsal desteklerin iyileştirilmesi gerektiğini sahanın içinde biri olarak ifade etmek istiyorum. Mazot ve gübre desteği, toprak analizi, organik tarım desteğinin yanı sıra havza bazlı fark ödemesinde buğdaya, mısıra ve ayçiçeğine fark ödemesi verilmesi üreticileri memnun etmiştir. Ancak 17 üründen prim desteği artmayan tek destek de pamuk oldu ne yazık ki.

Bunun dışında lisanslı depolara ürün koyan çiftçiler için açıklanan desteklerdeki artış yapılması da üreticimiz açısından olumlu oldu. Tarımsal üretim, ülkemizin gıda güvenliği ve ekonomisi için hayati öneme sahiptir. Kırsal yaşamı canlandıracak bu adımlar aynı zamanda sürdürülebilir tarımı destekleyecektir” dedi.

 

“SIKINTILAR DEVAM EDERSE ÜRETİMDEN VAZGEÇİLİR”

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ise, yaptığı değerlendirmede “Tarımsal üretimde bilhassa bu yıl yaşanan sıkıntılar bu şekilde devam ederse; üretimden vazgeçen çok fazla üretici görürüz. Bir yandan artık çok daha fazla hissettiğimiz iklim değişikliği ve küresel ısınmanın olumsuzlukları diğer yandan üreticinin emeğinin karşılığını alamaması çiftçilerimizi üretimin içinden koparmaktadır. Çok büyük emek ve zahmetle zor şartlarda üretme gayreti içerisinde olan üreticimizin topraktan, tarımdan uzaklaşmaması için Tarımsal üretim planlamasının da tarımsal desteklerinde çok iyi ve yetebilir olarak düzenlenmesi gerekiyor.

Türkiye'mizi layık olduğu seviyeye yükseltebilmek için mutlaka tarımımıza, tarımsal ekonomimize birinci derecede önem vermek mecburiyetindeyiz” dedi.

 

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Ülke olarak her zaman ileriye, geleceğe baktıklarını ifade eden Meclis Başkanı Murat Kaya son olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak “Vatanın her karış toprağını korumadan, tarihimize bakmadan, geleceğe bakmak mümkün olmaz. Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum" dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA