Mersin’in pas geçildiği imar planı askıda! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin’in pas geçildiği imar planı askıda!



 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de yine bir imar düzenlemesi kent pas geçilerek Ankara’dan yapıldı. Erdemli ilçesi Kumkuyu sahilinde inşa edilecek iskele projesinin 1/5 bin ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Mersin pas geçilerek Çevre, Şehircilik Bakanlığınca onaylandı. Plan değişikliği 27 Eylül 2024 gününe kadar bir ay süreyle Mersin Çevre, Şehircilik müdürlüğünde askıya çıkarıldı.

 

“57 BİN 57 METREKARESİ KIYI KENAR ÇİZGİSİNİN DENİZ TARAFINDA YER ALIYOR”

Konuyla ilgili açıklama yapan araştırmacı yazar Abdullah Ayan, “Kumkuyu (Tırtar) sahilinde inşa edilecek İskele, Denize İniş Rampası Amaçlı vb. yapılarla ilgili projenin 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı” Mersin pas geçilerek Çevre, Şehircilik bakanlığınca onaylandı. Mersin Büyükşehir Belediyesinin itirazlarına rağmen Plan değişikliği 27 Eylül 2024 gününe kadar bir ay süreyle Mersin Çevre, Şehircilik müdürlüğünde askıya çıkarıldı. Kumkuyu (Tırtar) sınırları içinde bulunan ve bakanlıkça onaylanan planlama alanı 78 bin metrekare alanın 20 bin 966 metrekaresi kıyı kenar çizgisinin kara tarafında 57 bin 57 metrekaresi kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında yer alıyor.

 

1. DERECE ARKEOLOJİK SİT ALANI OLARAK TESCİL VE İLAN EDİLMİŞTİ

Kumkuyu - Tırtar konum olarak antik çağdan beri Doğu Akdeniz' in en önemli yerleşimlerinden ve limanlarından biri.

Kilise, kale, deniz feneri, han, hamam, sarnıç, çeşmeler, su kemerleriyle Akdeniz' in en önemli antik şehrinin yer aldığı Akkale harabeleri 2009' da 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil ve ilan edilmişti.

Halen kazıların devam ettiği bölgede antik liman, kilise, yol, hamam vb antik eserlerin bugünkü görünümü hala göze görülür” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA