Mezitli işçisi vergide adalet istiyor | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mezitli işçisi vergide adalet istiyor



 

HEDİYE EROĞLU

 

Emekçilerin vergide adalet isyanı sürüyor. DİSK’e bağlı Genel – İş Sendikası Mersin Şubesi’nin Mezitli Belediyesi’nde çalışan işçilerine yönelik vergide adalet çağrısı ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

 

“DURMAK BİLMEYEN ZAMLARIN VE ADALETSİZ VERGİLERİN YÜKÜ ALTINDA EZİLİYORUZ”

Yaşadıkları adaletsizliği dile getiren İşyeri Temsilcisi Aksen Cilasın, “Durmak bilmeyen zamların ve adaletsiz vergilerin yükü altında eziliyoruz” diyerek, işçilerin, emekçilerin ve emeklilerin yaşam savaşı verirken, birileri servetine servet kattığını söyledi.

Cilasın, “Bizden alıp patronlara veriyorlar, yoksulun cebinden zenginin kasasına kaynak aktarıyorlar. Halkın sofrasından çalıp, sermayenin banka hesaplarını büyütüyorlar.

Bizler ülkemizin tüm değer ve güzelliklerini üretenleriz! Biz bu adaletsizliği hak etmiyoruz. Ekonomik kriz derinleşirken, biz düşük gelirle mücadele ederken, yüksek vergiler ödüyoruz.

İktidar, kamu kaynaklarını bir avuç sermayeye aktarırken; vergi afları ve teşviklerle onların servetine servet katarken, bizim emeğimiz, hakkımız, alın terimiz hiçe sayılıyor.

Bıçak kemiğe dayandı! Biz sustukça, adaletsizlik büyüyor; cebimize, ekmeğimize, haklarımıza daha fazla el uzatıyorlar. Artık tek başına yaşam savaşı vermenin değil, hep birlikte ekmek ve adalet mücadelesini büyütmenin zamanıdır.

 

GELİRDE ADALET İSTİYORUZ! VERGİDE ADALET İSTİYORUZ! ÜLKEDE ADALET İSTİYORUZ!

Asgari ücret başta olmak üzere tüm ücretlerin artırılmasını istiyoruz! Bunun için sendikalaşma, toplu pazarlık ve grev hakkı önündeki tüm engellerin kaldırılmasını istiyoruz.

Emeklilikte adalet, emeklilere adalet ve insanca yaşam istiyoruz. En düşük emekli aylığının en az asgari ücret düzeyine yükseltilmesini ve tüm emekli aylıklarının aynı oranda artırılmasını talep ediyoruz.

1 Ekim'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla beraber, vergide adalet yasasının oy birliğiyle meclisten geçmesini istiyoruz.

 

“GÜVENCESİZ ÇALIŞTIRMA BİÇİMLERİNE SON VERİLMELİ”

Tüm güvencesiz çalıştırma biçimlerine son verilmesini istiyoruz.

Kıdem tazminatına el uzatmaya kalkanları bir kez daha uyarıyoruz: Bedeli ağır olur! Evet artık bıçak kemikte! Yaşadığımız gelir kaybının ve adaletsizliklerin son bulması için; işçiden alıp patrona verenlerden, yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin yapan bu düzenden hesap sormak için, hak ettiğimiz insanca yaşamı kazanmak için Türkiye'nin dört bir yanında meydanlarda buluşuyoruz.

Hepimize düşen görev bu mücadeleyi büyütmektir. Hepimize düşen görev konumuzu komşumuzu, sendikalı sendikasız tüm işçileri, emekçileri, emeklileri, tüm sınıf kardeşlerimizi meydanlara taşımaktır. Direne direne kazanacağız! Zafer direnen işçilerin olacak!” diye konuştu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA