‘Kadınların sağlık bilgileri neden babalarına gönderiliyor?’ | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

‘Kadınların sağlık bilgileri neden babalarına gönderiliyor?’



 

Haber Merkezi

 

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kamu hastanelerinde tedavi gören kadınların ultrason, patoloji ve tahlil sonuçlarının, hastaların kendi telefon numaraları yerine babalarının veya yakınlarının telefon numaralarına gönderildiği iddialarına dikkat çekti.

Koca, bu durumun kadınların özel hayatına müdahale anlamına geldiğini ve kadınların güvenliği açısından ciddi riskler oluşturduğunu belirterek, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na konuyla ilgili soru önergesi verdiğini açıkladı.

 

“KADINLARIN BİLGİLERİ NEDEN YAKINLARINA GÖNDERİLİYOR?”

Perihan Koca'nın paylaştığı bilgilere göre, 27 yaşındaki bir kadın, bir kamu hastanesinin kadın hastalıkları ve doğum polikliniğinde gördüğü tedavi kapsamında ultrason çektirdi ancak sonuçlar kadının kendi telefon numarası yerine babasının telefonuna gönderildi. Benzer şekilde, başka bir olayda da bir kadın hastanın ultrason sonuçları babasına iletildi.

Koca, bu olayların kişisel verilerin ihlali ve kadınların güvenliğini tehdit eden bir uygulama olduğunun altını çizerek, Sağlık Bakanı’na şu soruları yöneltti: “Haberde geçen olaylarla ilgili bakanlığınızın söz konusu uygulamadan haberi var mıdır? Bu kapsamda bakanlığınız bir inceleme başlatmış mıdır?

 

“KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KANUNU’NA GÖRE BU YAPILAN SUÇ”

MHRS sistemi üzerinden hastaların yakınlarına bilgi verilme gerekçesi nedir? Söz konusu bilginin paylaşılmasına neden olan kişiler hakkında bakanlığınızca bir soruşturma açılmış mıdır?

Kadın cinayetlerinin ve kadınlara yönelik erkek şiddetinin oldukça yüksek olduğu ülkemizde bu tarz uygulamaların kadınlara yönelik çeşitli şiddet biçimlerini doğurması olası iken ve kişisel verilerin paylaşılmasının gerek anayasaya gerekse de Kişisel Verileri Koruma Kanunu’na göre suç teşkil ederken bu uygulamaya neden olan durumla ilgili bakanlığınızın ne gibi bir çalışması olacaktır?

 

KADINLARIN GÜVENLİĞİ TEHDİT ALTINDA

Milletvekili Koca, yaptığı açıklamada, Türkiye’de kadın cinayetlerinin ve kadınlara yönelik erkek şiddetinin oldukça yüksek olduğuna dikkat çekerek, böyle bir uygulamanın kadınların özel hayatını ve güvenliğini tehdit eden ciddi bir risk oluşturduğunu belirtti. Kadınların sağlık bilgilerinin izinsiz bir şekilde babalarına veya yakınlarına gönderilmesinin, çeşitli şiddet biçimlerine yol açabileceğini vurgulayan Koca, Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda acilen bir açıklama yapmasını ve gerekli önlemleri almasını talep etti.

Perihan Koca'nın bu soruları ve açıklamaları, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Sağlık Bakanlığı'ndan konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA