Mersin’de ralli yarışı var! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin’de ralli yarışı var!



 

Haber Merkezi

 

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı izni ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu desteğiyle düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük ve zorlu yarışlarından biri olan TransAnatolia Rally Raid, 31 Ağustos’ta Mersin’den start alacak.

Uluslararası Rally Raid yarışı TransAnatolia 14. yılında, 31 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında Mersin’den başlayıp, Van’da sona erecek. Mersin’den start alacak yarış, İçel, Karaman, Konya, Niğde, Adana, Kayseri, Yozgat, Sivas, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis il sınırlarından geçerek 7 Eylül’de Van’da finiş görecek.

Mersin Valisi Sayın Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer, TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar ve TransAnatolia Sportif Direktörü Orhan Çelen’in ev sahipliğinde, gerçekleşecek seremonik start, 31 Ağustos Cumartesi günü Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda saat 19:30’da düzenlenecek.

 

TRANSANATOLİA HAKKINDA

15 il sınırından geçen 2.200 km’lik TransAnatolia parkurlarında bu yıl, Türk katılımcıların yanısıra İtalya, İsviçre, Romanya, Andorra, Fransa, Hollanda, Almanya, İspanya, Japonya ve İngiltere’den yarışçılar kıyasıya mücadele edecek.

Türkiye’de Rally Raid tarzı yarışlara öncülük eden ve bu dalda yeni yarışçılar yetişmesini destekleyen TransAnatolia’da bu yıl 93 yarışmacı mücadele edecek. Yarışmacıların arasında geçen yıl da TransAnaotlia’da dereceye giren Pol Tarres Roca ve Alessandro Botturi bu yıl da yarışta yerini aldı. Motorsporları dünyasının önemli fabrika takımlarından Yamaha, Sherco ve Ducati takımları TransAnatolia 2024’te yerini alırken, bu yıl SSV kategorisinde Japonya ve İngiltere'den de katılım var.

TransAnatolia’da Motosiklet, 4x4 Otomobil, SSV, Quad ve Kamyonlar için rally ve raid olmak üzere iki ayrı kategoride yarışıyor. Rally’de yarışmacılar zamana karşı yarışırken, raid kategorisinde ise katılımcılar navigasyonla mücadele ediyor.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA