Öğrenciler kültürel ve tarihî mirasları keşfetme fırsatı buldu | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Öğrenciler kültürel ve tarihî mirasları keşfetme fırsatı buldu



 

Haber Merkezi

 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Kültürün İzinde Mersin" projesi kapsamında, lise düzeyinde öğrenim gören 9. ve 10. sınıf öğrencileri ile bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında öğrenciler, şehrin zengin kültürel ve tarihî mirasını keşfetme fırsatı buldu. Erdemli ilçesinin tarihî ve kültürel zenginlikleri öğrencilere tanıtıldı. İlk olarak Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde tarım eğitimi ve bitki inceleme etkinliği gerçekleştirildi. Daha sonra Kanlıdivane Antik Kenti ve güzergahtaki antik kalıntılar gezildi ve bu yere ait drama etkinliği yapıldı.

Programın son ayağında ise Erdemli ilçesine bağlı Esenpınar köyüne geçildi. Esenpınar'da köy halkı ile buluşan öğrenciler köy hayatını yakından tanıma fırsatı buldu. Ayrıca köy halkı öğrencilere narenciye yetiştirmenin inceliklerini anlattı. Sıcak sohbetlerin yapıldığı buluşmada yöresel müzik dinletisiyle coşkulu anlar yaşandı. Geleneksel çocuk oyunlarına da yer verilen etkinlik gece geç saatlere kadar devam etti.

Öğrenci, öğretmen ve köylülerle sohbet eden İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş: "Bizler 'Köylü milletin efendisidir.' sözünü sadece dilimizle söylemiyoruz. Bu söze yürekten katlıyoruz aynı zamanda. Bu duygularla öncelikle bizi köylerinde misafir eden Esenpınar köyünün sıcak ve misafirperver yörüklerine çok teşekkür ediyorum. Yörük Kültürü; köklü geçmişimizin, kadim kültürümüzün beşiği olmuştur her zaman. Sevgili evlatlarım, 'Köklerine sımsıkı sarılmayanın dallarında çiçek açmaz.' Bu yüzden her zaman geçmişimizden aldığımız güç ve enerjiyle ele ele vererek ülkemizi geleceğe taşıyacağız” dedi.

Etkinliğe, İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Üzer, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Çağatay Çetin, Erdemli İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, lise öğrencileri, veliler ve Esenpınar köy halkı katılım sağladı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA