‘567 gündür neredeydiniz?’ | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

‘567 gündür neredeydiniz?’



 

HEDİYE EROĞLU

 

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından birçok ilde olduğu gibi Mersin'de de valilik koordinesinde afetlere dayanıksız okul binalarına yönelik çalışma yapıldı. Yapılan incelemelerin ardından kent genelinde 94 okul boşaltılırken, planlı yıkım çalışmalarına geçildi. 2023’te il genelinde tekli eğitim sistemine geçmeyi planlayan Mersin deprem nedeniyle 2 yıl geriye gitti!

Depremler sonrası Mersin’e 15 bini aşkın depremzede öğrenci gelirken sınıf mevcudiyetlerindeki artış ile artan derslik ihtiyacı yeniden gündeme geldi.

 

MİLLİ EĞİTİM; YIK-YAP ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2024 yılı Haziran ayı başında Millî Eğitim Bakanlığının yatırım programı kapsamında kentteki tüm ilçelerinde yatırımların devam ettiğini açıkladı.

Müdürlükten yapılan açıklamada; “Akdeniz ilçemizde ‘Yık-Yap’ projesi kapsamında 24 derslikli ‘İstiklal İlkokulu’ ve ‘Ulubatlı Hasan Ortaokulu’nun yapımı tamamlanmıştır. Okullarımız 2024-2025 eğitim öğretim yılında öğrencilerimizle buluşacak. Farklı projeler kapsamında birçok okulumuzun inşaatı tamamlanmış olup inşaatı süren okullarımızın da teslimatı en kısa sürede yapılacaktır” denildi.

 

VEKİL İSYAN ETTİ

Ancak Kahramanmaraş merkezli 11 ili vuran 6 Şubat depremleri felaketinin üzerinden 567 gün geçerken kentteki okul yıkım çalışmalarının sürmesi tepkiye neden oldu.

Okulların açılmasına 10 gibi bir süre kalmışken depremzede ve Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı merkez Mezitli ilçesindeki Muhittin Develi Ortaokulu'nda yıkım çalışması yapılmasına CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, isyan etti.

 

“BU KADAR SÜRE BOYUNCA NEREDEYDİNİZ?”

Milletvekili Dinçer, “Okulların açılmasına sadece 1 hafta kala Mersin Muhittin Develi Ortaokulu'nu yıkmaya başladılar. Bu kadar süre boyunca neredeydiniz?  Yaz tatili boyunca elinizde tüm fırsatlar varken bu işi neden o zaman yapmadınız?  Şimdi, çocuklar okula başlamak üzereyken mi aklınıza geldi bu yıkım?” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA