Milletvekili Kıratlı’dan Başkan Sarı’ya ziyaret | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Milletvekili Kıratlı’dan Başkan Sarı’ya ziyaret



 

Haber Merkezi

 

AKP Mersin Milletvekili Ali Kıratlı Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (Mersin ESOB) ziyaret ederek, Birlik Başkanı Veysel Sarı ve oda başkanları ile bir araya geldi.

Ziyarette Birlik Başkanvekili Nihat Dağdelen, Mersin TSO Başkanvekili Mustafa Özdamar, Birlik yöneticileri Doğan Gündüz, Hüseyin Yalın, Birlik Disiplin Kurulu Başkanı Erdal Pekmez, Disiplin Kurulu üyeleri Abdulhalim Batur, Mehmet Sinan Canpolat, Mehmet Reşat Kıvılcım, Oda Başkanları Ümit Özkan, Hasan Koçyiğit, Hasan Çokgün, Bekir Yücesoy, Ramazan Turan, Mehmet Torun, İsa Varlıklı, Veysel Kaki, Veli Kaygusuz, Abdullah Çokal, Oda Yöneticisi Vedat Tatlı hazır bulundu.

 

ESNAF KÖKENLİ MİLLETVEKİLİYİM”

Birlik Başkanı Veysel Sarı tarafından buket çiçekle karşılanan Milletvekili Kıratlı, kendisinin de oto galerici meslek dalında esnaf kökenli milletvekili olduğunu belirtti. Baba dostu olan Birlik Başkanı Veysel Sarı’nın bilgi birikimi ve tecrübesini kendisiyle her zaman paylaştığını vurgulayan Kıratlı, çözüm odaklı yaklaşımlarla her sorunun çözüme kavuşturulacağını ifade etti.

 

ESNAF SORUNLARI SAYMAKLA BİTİREMEDİ

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, Milletvekili Ali Kıratlı’ya ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Esnaf ve sanatkarların vergiden, mevzuata, SGK prim gün sayısından, zincir marketlere kadar birçok konuda sorun ve beklentisi olduğunun altını çizen Başkan Sarı, kentimizdeki en öncelikli konunun ise sanayi sitesi olduğunu ifade etti.

 

“KENTİMİZDEKİ EN ÖNCELİKLİ KONUNUN İSE SANAYİ SİTESİ”

Başkan Sarı, “Kent merkezinde görüntü ve gürültü kirliliği yaratan imalat ve sanayi sektöründeki esnafın mutlak suretle modern sanayi sitesine taşınması gerekmektedir. İlimize sanayi sitesi kazandırılması hedefi doğrultusunda ilk adımı atarak, karma sanayi sitesi kooperatifimizi kurulma aşamasında.  Söz konusu kooperatifin hayata geçirilmesiyle birlikte iş hacimlerine ve meslek guruplarına göre değişik sektörlerde hizmet verecek sanayi sitesinin kurulması yönünde adımların atılacaktır. Ancak günümüz ekonomik şartlarında esnafın sanayi sitesi kurma gücü tartışılır. Bu bağlamda sanayi sitelerinin TOKİ kanalıyla yada yerel yönetimler aracılığıyla yapılıp, uygun şartlarda esnafa satılmasının daha uygun olacağı görüşündeyim “dedi.

 

HAVALİMANINDA MERSİN TAKSİCİLERİNE HAKSIZLIK YAPILDI

Başkan Sarı ayrıca konuşmasında geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Çukurova Bölgesel Hava Limanında taksi hizmeti verilmesinde adaletsizlik yapıldığını dile getirerek, “Hava limanında işletici firma kurulan taksi durağında Adana’dan 90 taksiciye durakta çalışma hakkı verirken, Mersin’den ise sadece 13 taksici kiralık olarak çalıştırılmaktadır. Bu adaletsizliğini giderilmesini, duraktaki taksi sayının Adana ve Mersin’e 50/50 eşit olarak dağıtılmasını talep etmekteyiz” diye konuştu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA