Çamlıyayla sorunlarını çözüm istiyor | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Çamlıyayla sorunlarını çözüm istiyor



 

HEDİYE EROĞLU

 

TÜİK’in 2023 yılı verilerine göre son olarak nüfusu 8 bin 692 olan nüfusu yaz aylarındaki artış ile neredeyse 5’e katlanan Mersin’in en küçük ilçesi Çamlıyayla, hizmet bekliyor.

1991 yılında ilçe olan ve son 3 dönem MHP’li siyasetçilerin yönettiği Çamlıyayla’da 31 Mart mahalle idareler seçimlerinde koltuğa oturan isim olan İYİ Partili Mehmet Fatih Sofu oldu. Partisinin Türkiye’deki 23 ilçe belediye başkanından biri olan Sofu’nun belediye meclisinde ise sandalye üstünlüğü İYİ Parti’de bulunuyor.

 

ÇAMLIYAYLA’NIN EN BÜYÜK DERDİ; YOL!

Seçimlerden buyana aradan geçen 5 ayda ilçede özellikle altyapı yatırımları konusunda çalışmalar yürüten Çamlıyayla Belediye Başkanı Mehmet Fatih Sofu, son olarak Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısında taleplerini gündeme getirdi.

“Çamlıyayla’da hepinizin de bildiği üzere en sıkıntılarımızdan birisi yol sorunu” diyen Sofu, “Büyükşehir Belediyesi yollarında sıkıntı yok ama ilçe belediyemiz yollarında yani sorumluluk sahamızda çok büyük sıkıntı var ve iki aydır bununla ilgili sıkıntı yaşıyoruz.

Geçtiğimiz süreçte Büyükşehir Belediyemiz tarafından çalışmalar başlatıldı özellikle sıcak asfalt yama çalışmaları yapılıyor. Bununla ilgili malum hava şartları Çamlıyayla’da değişken olduğu için şuanda güzel bir yol çalışması açısından mevsim olarak güzel bir zamana denk düştük. Bununla ilgili biz de Çamlıyayla Belediyesi olarak gerek araç gerek eleman anlamında bu işe katkı sunmak istiyoruz.

Büyükşehir Belediyesi yollarımızı yaparken bizde ekip arkadaşlarımızla birlikte daha hızlı olması açısından bu işe katkı sağlamak istiyoruz.

 

SANAYİ SİTESİ İÇİN DESTEK ÇAĞRISI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait sanayi dediğimiz bir bölge var, daha önce burası ile ilgili sizden destek istemiştik. Sağolun gerekli desteği verdiniz. Burada bir yasal prosedür sıkıntısı var. Bunu nasıl çözebiliriz bilmiyorum ama gerçekten ihtiyaç duyulan bir alan. Çünkü şuanda Çamlıyayla’da sanayi bölgesi dediğimiz yerde dükkan ihtiyacımız var. Çünkü çevreyi görsel anlamda çirkinleştiren dükkanları bizim ortadan kaldırmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

“KURS – DERSHANE AÇIN”

Ayrıca Çamlıyayla’da kurs veya dershane tarzında merkezler bulunmadığına da dikkat çeken Başkan Mehmet Fatih Sofu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den bu hizmetlerin ilçesinde de verilmesini isteyerek, şunları söyledi; “Evet Çamlıyayla öğrenci sayısı açısından bunu tam kaldırmayabilir ama yapacağımız bir çalışma ile en azından hatanın belli günleri oradaki öğrencilerimize de Büyükşehir Belediyemizin kurslarıyla katkı sunmak adına destek vermenizi rica ediyoruz.”

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA