Orman yangını soruşturmaları ne oldu? | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Orman yangını soruşturmaları ne oldu?



 

Haber Merkezi

 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, orman yangınlarının ardından başlatılan soruşturmaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) gündemine taşıdı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergeleri veren Ekmen, kamuoyunun orman yangınlarının çıkış nedenlerini ve suç unlarını merak ettiğini dile getirdi.

 

YANGINLARIN ÇIKIŞ NEDENLERİ MERAK EDİLİYOR

Milletvekili Ekmen, 2023 yılı başta olmak üzere son dönemde Türkiye genelinde birçok orman yangını meydana geldiğini hatırlatarak, “Bu yangınlar büyük maddi kayıplara, doğal alanların yok olmasına ve ekosistemin ciddi şekilde zarar görmesine yol açmıştır. Orman yangınları, yalnızca çevresel bir felaket olmanın ötesinde, yerleşim yerlerini, insan hayatını ve biyolojik çeşitliliği de tehdit etmektedir. Kamuoyunda bu yangınların çıkış nedenleri ve arkasındaki olası suç unsurları hakkında yoğun bir merak ve endişe bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

SORUŞTURMALAR NE AŞAMADA?

Soru önergesinin devamında Ekmen, orman yangınlarının terör örgütleri ya da organize suç unsurları tarafından çıkarılmış olabileceği yönünde iddialarında gündeme geldiğinin altını çizerek, “Bu tür yangınların faillerinin belirlenmesi ve bu suçların önüne geçilmesi, ülkemizin doğal zenginliklerini koruma çabalarının önemli bir parçasıdır. Bu nedenle, 2023 yılında gerçekleşen orman yangınlarıyla ilgili yürütülen soruşturmaların sonuçları büyük önem taşımaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

 

EKMEN, ADALET BAKANI TUNÇ’A VE İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA’YA 3 SORU SORDU

Mehmet Emin Ekmen, soru önergelerinde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti; “2023 yılı içinde ormanlık alanlarda yangın çıkması nedeniyle kaç soruşturma açılmıştır? Açılan bu soruşturmaların kaçı sonuçlanmış ve olay aydınlatılmıştır? Bu soruşturmalar kapsamında terör örgütü PKK veya başka bir örgütle ilişkili failler ve yangın tespit edilmiş midir? Edildiyse, kaç vaka ve kaç kişi bu kapsamda soruşturulmuştur?”

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA