Seyyar kokoreççi CHP’li bürokrat korumasında mı? | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Seyyar kokoreççi CHP’li bürokrat korumasında mı?



 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de özellikle esnafa yönelik iş ve işlemlerde Büyükşehir Belediyesi’nin son yıllardaki eleştirilen hizmet ve uygulamaları artarak sürerken Erdemli Tömük’ten gündeme gelen son iddia pes dedirtti.

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Tömük Mahallesi’nde Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nde Dimer Evleri Sitesi önünde şikayet edilen seyyar kokoreççinin Büyükşehir Belediyesi Tömük Sorumlusu Vedat Uzunbağ’ın koruduğu iddia edildi.

Gazetemize ulaşan bölge sakinleri şikayetlerine rağmen işlem yapmayan yetkilileri göreve çağırarak, Mersin’deki başı boş, kural tanımaz, keyfe keder i ve işlemler yapılmasının önüne geçilmesini istedi. 

 

KOKOREÇÇİ KORUNUYOR MU?

Ayrıca geçtiğimiz hafta yapılan Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, bir aylık aranın ardından yapılan Ağustos ayı olağan meclis toplantısında AKP’li Meclis üyesi Fatma Abacı da konuyu gündeme getiren isimlerden biri olmuştu.

Abacı mecliste yaptığı konuşmada, “Tömük Sahili Hoca Ahmet Yesevi Caddesi yaklaşık 1,5 kilometrelik trafiğe kapalı bir yol. Bu yol üzerindeki Dimer Evleri Sitesi önünde Sahil Kokoreç adı altında bir seyyar kokoreççinin site yönetimi ve sakinleri tarafından defalarca şikayet edilmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin Tömük Sorumlusu Vedat bey tarafından kollandığı ve işlem yapılmadığına ilişkin vatandaş arasında inanılmaz bir şikayet oluşmuş durumda.

 

“İNSANLAR BALKONDA OTURAMIYOR”

Tömük Erdemli’ye bağlı ancak söz konusu sorunun iletildiği yer Erdemli Belediyesi değil, Büyükşehir Belediyesi. Erdemli olsa ben Erdemli Belediye Meclis üyesiyim, belediye başkanı ile bu konuyu istişare ediyoruz. Özellikle inanların akşam balkonunda bir kokoreççi yüzünden oturamıyor olması, belediyenin bu konuya duyarsız kalmasının kabul edilir bir durum olmadığını söyleyen vatandaşlar bu konuyu meclise taşımamı istediler.

 

“VAHAP SEÇER GİTSİN GÖRSÜN”

Yine Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Vahap Seçer’in orada sabah veya akşam bir yürüyüş yapmasını, orada ‘Kent temiz’ yazan çöp kovalarının nasıl kenti pise dönüştürdüğünü rica ediyorlar. Bunların görselleri de mevcuttur, arzu ederse sayın başkana da gönderebilirim.

 

CHP’LİLER İDDİALAR KARŞISINDA SESSİZ KALDI

Öte yandan mecliste dile getirilen skandal iddialara karşı toplantıyı yöneten CHP’li Ali Uyan ile genel sekreterlik başta olmak üzere belediye bürokratları ve meclis üyelerinin sessiz kalması dikkat çekti. Muhalefetin her türlü eleştirisinde homurdanmalar ve itirazlar ile sert tepki gösteren CHP’lilerin tutumu eleştiri konusu oldu.

Uyan’ın sadece çevre temizliği ile ilgili konuya ilişkin söz verdiği Çevre Koruma Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir ise topu ilçe belediyesine atarak şunları söyledi; “Atıkların toplanması ve taşınması işi ilçe belediyelerinde ama söz konusu yeri inceleyelim yine de. Çöpleri taşıma ve toplama yetkimiz olmadığı için biz çöp konteyneri vermiyoruz. Büyükşehir Belediye Kanunu’nda zaten bu görevler tanımlanmış. 15 metre üzeri cadde, bulvar ve sokakların temizliğini yapıyoruz, varsa oralarda da hızlıca gereğini yaparız.”

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA