İlçeler arası geçişte otoyol ücreti ödenmez! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

İlçeler arası geçişte otoyol ücreti ödenmez!



 

HEDİYE EROĞLU

 

Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü Mersin’de olmasına rağmen kentin bu alanda hak ettiği yatırımları alamamasının yanı sıra hakkının yendiği uygulamalar devam ediyor. Türkiye’de tek olan Mersin’de ilçeler arası geçişte otoyol ücreti ödenmesi uygulamasının kaldırılması istenirken yetkililer talebe kulak tıkıyor.

 

GEÇİŞ ÜCRETİ 18 TL

Köprü ve otoyol ücretlerine yapılan son zam ile Mersin-Tarsus Otoyol Geçiş fiyatı birinci sınıf araçlar için 18 TL olurken, otoyol ve köprü ücretlerine son üç ayda ikinci büyük zam geldi. Karayolları Genel Müdürlüğü “yeniden düzenleme” diyerek duyurduğu köprü ve otoyol kullanım ücretlerine yüzde 39 ile yüzde 41 arasında zam yaptı. Bu çerçevede Mersin - Tarsus arası otoyol ücreti de 25 TL oldu.

 

TARSUS’A GİRİŞ PARALI!

Öte yandan Bölgedeki karayolları yatırımlarındaki eksiklik nedeniyle güzergahtaki yoğunluk her geçen gün artıyor. Hızlı tren çalışmaları kapsamında Adana ile Mersin arasındaki tren seferlerinin de 2 yıl süreyle durdurulması ve yeni açılan Uluslararası Çukurova Havalimanı, otoyoldan ulaşım talebini günden güne arttırıyor. 

Bu yoğunluktan Tarsus’ta nasibini alsa da ilçeye ücretli giriş yapmak zorunda kalan Mersinliler, aynı kent içinde ilçe değiştirirken ödeme yapmak zorunda bırakılmalarına isyan ediyor. Gün içiresinde birden fazla sefer otoyol üzerinden Tarsus’a gidip gelmek zorunda kalan vatandaşın her seferinde ücret ödemek zorunda bırakılması uygulamasının sonlandırılması isteniyor.

 

MERSİNLİLERİN TALEBİNE BAKAN OLUMSUZ YANIT VERDİ

Havalimanı açılışı için kente gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan, otoyoldan geçişte Tarsus gişelerinden ücret alınması uygulamasına tepkilere dair özel aldığımız görüşte gelen yanıt hayal kırıklığı yarattı.

Bakan Uraloğlu, “Kaç lira ödüyoruz? Bedava, nerdeyse üste para vereceğiz. Ben biliyorum fiyatları. Buradaki talepleri alt alta koyduğumuz zaman gerek Mersin, gerek Adana, gerek Gaziantep ve gerekse de Osmaniye bakımından bu otoyolun tamamını ücretsiz yapmamız lazım. Şuanda aldığımız ücretlerde gerçekten bunun bakımına yetmiyor noktasındayız. Orada kesinlikle bir kar marjı yok. Ama bu talep zaman zaman gündeme geliyor. Ama artık birkaç liralar ile ifade ettiğimiz rakamlardır. Hani burada yeni bir düşüncemiz yok” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA