Mersin’e gelen Gaziantepli geri dönemiyor | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin’e gelen Gaziantepli geri dönemiyor



 

Haber Merkezi

 

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından geçen hafta yapılan açıklamada duyurulan Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolunun Bahçe Kavşağı-Nurdağı Kavşağı Kesimi 5-6 kilometreleri arasında ki deprem hasarlarının onarım çalışmaları sürücülerin tepkisine neden oldu.

Çalışmalar nedeniyle Gaziantep istikameti trafiğe kapatılırken ulaşım Adana istikametinden iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.

 

GAZİANTEPLİLER İSYANDA

Ancak hafta sonunu geçirmek üzere Mersin'e giden binlerce Gaziantepli, dönüş yolunda yaşanan çileler nedeniyle gittiğine gideceğine pişman oluyor.

Gaziantep Oluşum Gazetesi’nin haberine göre; 340 kilometrelik Tarsus Adana Gaziantep (TAG) otoyolunun en az üç noktasında devam eden yol yapım çalışmaları sürücüleri çileden çıkarıyor. Yolun tek şeride düştüğü çalışma bölgelerinin her birini geçmek en az bir saat sürüyor. Plansız, programsız ve denetimsiz yapılan çalışmalar kazalara da davetiye çıkarıyor. Mersin-Gaziantep yolunu geçtiğimiz Cuma günü 5 saat 45 dakikada alan Gaziantepli E. Erdoğan yaşadığı macerayı şu sözlerle anlattı: “İki gün dinlenip, denize girip stres atalım dedik. Demez olaydık. Normalde 3,5 saatte döndüğümüz yol 6 saate yakın sürdü. Mersin çıkışındaki polis kontrol noktasını geçmemiz yaklaşık 20 dakika sürdü. Bu arada kontrol noktasında kontrol falan yoktu. 3 şerit otobanı kontrol için tek şeride düşürüyorlar ama kontrol yok. Kontrol olmayan saatlerde açın yolu da gitsin insanlar. O sıcakta yoldaki vatandaşı olmayan bir kontrol için noktadan geçirip hem yakıtını boşa harcatıyorsun hem de insanları yorup sinirlerini bozuyorsun. Günah denen bir şey var.

 

“TRAFİK TEK ŞERİDE DÜŞÜYOR”

Kontrol noktasını geçtikten sonra asıl şenlik başlıyor. Adana-Gaziantep arasında tam 3 yerde trafik tek şeride düşüyor. Her birini geçmek en az yarım saat sürüyor. Yolu dubalarla bölmüşler. Başka hiçbir önlem yok. Dubaların pek çoğu devrilmiş, yolun ortasında yuvarlanıyor. Kontrol eden yok. Pek çok saygısız ve sabırsız sürücü emniyet şeridini ihlal ediyor ordada polis yok. Allah'a emanet gidiyorsunuz. O yolda kendinizi tamamen tehlikede, korumasız, savunmasız ve sahipsiz hissediyorsunuz. Ve bu yol aylardır bu halde! Vatandaşın canını, malını, güvenliğini düşünen yok. Bu yolda tadilat başlayalı aylar yıllar oldu. Özal rahmetli bu kadar sürede otobanı yapmıştı. Yolu onaran şirket tadilatı bitiremedi. Tadilatın yapıldığı noktalarda ise çoktan bozulmalar ve kamburlaşmalar başlamış. Bu işi denetleyen kurumlara önerim, tadilatı yeni yapılan Nurdağı-Gaziantep arasının özellikle orta ve şağ şeridini bir kontrol etmeleri ve nasıl kötü bir iş yapıldığını görmeleridir. Mersin'den itibaren rahat, konforlu ve güvenli bir yolculuk yapmak için devletimizin belirlediği ücreti ödeyip TAG otobanına giriyoruz. Ama yol boyunca rahatlık, konfor ve güvenlik yerine, sinir, stres ve tehlikelerle dolu bir yolculuk yaşıyoruz. Üstelik çalışma yapılması gereken yollarda adamakıllı bir faaliyet de göremiyoruz. Zamanımızı ve yakıtımızı çalıyorlar, sinirimizi bozuyorlar. Pek çok kişi işine randevusuna geç kalıyor. Ve özelde daha nelere sebep olunuyor bilemiyoruz. Bu işe bir çözüm bulunmalı. Gaziantepliler'in Adana ve Mersin'e gitmesi, gidenlerin de dönmesi istenmiyorsa onu da söylesinler bilelim...”

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA