Antalya, Mersin, Adana’nın altı fokur fokur kaynadı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Antalya, Mersin, Adana’nın altı fokur fokur kaynadı



 

Haber Merkezi

 

Akdeniz, tarihinin en sıcak günlerini yaşıyor. Bölgede yer alan Hatay, Mersin, Adana ve Antalya gibi illerde deniz suyu sıcaklıkları alarm verici seviyelere ulaştı. Son ölçümlere göre, Akdeniz'in ortalama su sıcaklığı 28.15 dereceye çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Özellikle Mersin-Adana hattında sıcaklıkların 33 dereceyi aşması uzmanları endişelendiriyor.

Hava Forum'un paylaşımına göre, bu durumun deniz ekosistemi üzerinde ciddi olumsuz etkileri olacağı belirtiliyor. Aşırı ısınma, deniz canlılarının yaşamını zorlaştırırken, deniz seviyesinin yükselmesi ve aşırı hava olaylarının sıklaşması gibi küresel ısınmanın diğer etkilerini de beraberinde getiriyor.

Uzmanlar, bu durumun nedenleri arasında iklim değişikliğini ve insan faaliyetlerini gösteriyor. Sanayileşme, fosil yakıt tüketimi ve ormansızlaşma gibi faktörler, atmosferdeki sera gazı miktarını artırarak küresel ısınmayı hızlandırıyor. Bu da denizlerin aşırı ısınmasına ve deniz ekosistemlerinin bozulmasına neden oluyor.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA