İlçe milli eğitim müdürüne AKP ziyareti tepkisi! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

İlçe milli eğitim müdürüne AKP ziyareti tepkisi!



 

Haber Merkezi

 

Mersin’in yedi ilçesinde milli eğitim müdürleri değişti. Değişimin yaşandığı yerlerden biri de Mersin’in en büyük ilçesi olan Tarsus oldu. Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Mustafa Anteplioğlu atandı. Yeni müdür Mustafa Anteplioğlu, 8 Ağustos’ta göreve başladıktan sonra ilk ziyaretini Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz’e yaptı.

 

40'A YAKIN OKUL MÜDÜRÜYLE AKP'YE ZİYARET

Anteplioğlu, görevindeki üçüncü gününde ise AKP Mersin İl Başkanı Adem Aldemir’i parti binasında ziyaret etti. Milli Eğitim Müdürü Anteplioğlu ziyarete giderken 40’a yakın okul müdürünü de yanında götürdü. AKP il başkanı ile görüşen müdürler, ziyaret sonunda AKP logosu ve tabelası önünde hatıra pozu vermekten de çekinmedi.

 

AKP’Lİ BAŞKAN DUYURDU, MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TEŞEKKÜR ETTİ

AKP Mersin İl Başkanı Âdem Aldemir, Tarsus Milli Eğitim Müdürü ile okul müdürlerinin ziyaretini sosyal medya hesabından duyurdu. Aldemir, “Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa Anteplioğlu, Tarsus’ta görev yapan okul müdürlerimizle birlikte İl Başkanlığımızı ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim kalitesini daha da yükseltmek amacıyla kapsamlı görüş alışverişinde bulunduk. Eğitim süreçlerimizi geliştirmeye yönelik yapılan bu verimli istişare için Sayın Anteplioğlu ve değerli müdürlerimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

 

'BAŞKANIM' DİYE HİTAP ETTİ

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Anteplioğlu da bu paylaşımın altına yaptığı yorumda “Sayın başkanım, Tarsus eğitimine verdiğiniz önem ve destekler için teşekkür ederiz” diye karşılık vererek sadakatliğini gösterdi.

 

MECLİSE SORU ÖNERGESİ VERDİ

Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu Üyesi ve DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Tarsus ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Anteplioğlu’nun göreve başlar başlamaz okul müdürleriyle birlikte AKP il başkanını ziyaret etmesini gündeme taşıdı. Perihan Koca konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yanıtlanması talebiyle bir soru önergesi verdi.

Vekil Koca soru önergesinde bakanlığa şu sorular yöneltildi: Söz konusu ziyaretin mahiyeti ve içeriği ile ilgili bakanlığınızın bir soruşturması olmuş mudur? Kamu görevlilerinin bir siyasi partinin il başkanını ziyaret etmeleri daha önce örneğine rastlanılmış bir uygulama mıdır?

Bahsi geçen ilçe milli eğitim müdürü ile okul müdürlerinin atama ve görevlendirme işlerinde Mersin AKP il teşkilatının önerisi veya katkısı var mıdır?

Ziyarete kaç okulun müdürü katılmıştır? Ziyarete katılan okul müdürleri bu ziyarete hangi gerekçeyle katılmışlardır?

Ziyarete katılan okul müdürlerine yönelik bakanlığınızca herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

 

“EĞİTİM SİYASETİN ARKA BAHÇESİ OLAMAZ”

Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Anteplioğlu’nun atanır atanmaz okul müdürlerini yanına alıp Mersin AKP İl Başkanlığını ziyaret etmesine sert tepki gösterdi. Kış, “Tarsus ilçemizde eğitimde ve okullarda bütün sorunlar bitmiş gibi Anteplioğlu’nun iş gücü bırakıp AKP İl Başkanlığına koşması eğitimdeki başarısızlığımızın kanıtı niteliğindedir” dedi.

Anteplioğlu ve okul müdürlerinin devlet memuru olduğunu hatırlatan Kış, “Biz beklerdik ki Anteplioğlu, okulları ziyaret etsin, okulların ve öğrencilerin eksiklerini belirlesin ve çözüm üretsin.  Kendisi bunun yerine AKP İl Başkanlığında fotoğraf vermeyi tercih etti. Bu ziyaret eğitim sistemimizin tarafsızlık ve liyakat ilkelerine olan inancı zedeleyen, kabul edilemez bir olaydır” ifadelerini kullandı.

 

“EĞİTİM SİYASETİN ARKA BAHÇESİ OLAMAZ”

Milli Eğitimin siyaset üstü olması gerektiğini, idarecilerin de herkese eşit mesafede yaklaşması gerektiğini kaydeden Kış, “Özellikle okul müdürlerinin zorunlu olarak bu davete icap etmesi, siyasi baskı ve dayatmanın bir göstergesidir. Eğitim siyasetin arka bahçesi olamaz. Okullar bilimin ve çağdaş eğitimin yuvası olmalıdır. Geleceğimizi çağdaş bir şekilde inşa etmenin tek yolu budur. İdareciler de bu bilinçle hareket etmelidir. Okulların siyasetin arka bahçesi haline getirilmesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim kalitesini olumsuz yönde etkileyecektir” ifadelerine yer verdi.

 

“DEVLETİN ÇİVİSİ ÇIKTI”

Okullarda bütün sorunlar bitmiş gibi Anteplioğlu’nun iş gücü bırakıp AKP İl Başkanlığına koşması eğitimdeki başarısızlığımızın kanıtı niteliğinde olduğunun altını çizen Kış, şunları söyledi:

“Anteplioğlu, AKP’nin değil, Tarsus’un ilçe milli eğitim müdürüdür. Biz ‘devletin çivisi çıktı’ derken kastettiğimiz tam da bu fotoğraftır. Eğitim kalitesini yükseltmenin yolunu AKP İl Başkanlığı’nda gören bu zihniyetin ne çocuklarımıza ne de Tarsus’a vereceği hiçbir şey yoktur!”

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA