CHP’li Korkmaz şirketteki görevini savundu! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

CHP’li Korkmaz şirketteki görevini savundu!



 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin CHP içindeki bölünme ve kavga büyüyor. Son olarak Silifke’de yaşanan deprem parti teşkilatlarındaki çekişmeyi gözler önüne serdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in desteklediği Silifke eski ilçe Başkanı Bünyamin Uçar’ın başını çektiği muhalif grubun teşkilatı dizayn etmesi ile adaylığı tepki çekse de CHP’den belediye başkanı seçilen Mustafa Turgut’un desteklediği İlçe Başkanı Zarif Korkmaz’ın, belediye şirketine yönetici olarak atanması bardağı taşıran son damla oldu.

Silifke ilçe yönetiminde görev alan 12 yönetici istifa ederek yönetimi düşürdü. CHP Genel Merkezi’nin kayyum ataması beklenen Silifke İlçe Başkanlığı için bir ay içinde kongreye gidilmesi bekleniyor.

 

BAZI MUHTAR VE STK’LARDAN DESTEK

İddialar ve istifalar sonrası CHP Silifke İlçe Başkanlığı düşürülen Zarif Korkmaz, bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Bazı muhtar ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin de katıldığı basın açıklamasında Korkmaz, “Büyük ailemin değerli fertleri; iki gündür kamuoyunda birtakım iddialar dolaşıyor. Onun için bu partinin gerçek sahipleri olan sizlere bu açıklamayı yapma gereği duydum. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’de bu kutlu çatının altındayız.

12 Ağustos 2023 tarihinde Silifke İlçe Kongresinde seçilen ilçe başkanı olarak karşınızdayım. Siyasi geçmişimde CHP’den önce siyasi yasaklarla CHP kapandıktan sonra SHP döneminde 1990 yılında partiye üye oldum. Ama 1990 öncesi de CHP gençlik kollarında siyasal mücadelenin içiresindeydim.

O günden bugüne 35 yıllık siyasal yaşamımda CHP’nin değişik kademelerinde görev aldım. Partiye emek veren bir CHP’li olarak sizlerle omuz omuza siyasal mücadelenin içerisinde oldum.

 

SEÇİMDE SİLİFKE SOKAKLARINDA GÖREV YAPTIK

Ancak 2023 yılındaki kongreden sonra önümüzde bir yerel seçim vardı. Genel seçimden yeni çıkmıştık. 14 ve 28 Mayıs’ta yapılan iki turlu seçimde Silifke sokaklarında görev yaptık. 2 bin 693 kilometre alanın içerisinde aynı zamanda o günlerde CHP il Başkanlığı görevim ile birlikte 16 bin kilometreye yakın bu coğrafyada CHP’yi iktidar yapabilmek için mücadele verdim.

Mersin ve Silifke’de ciddi bir oy oranı aldık ama bu oy oranı Türkiye’de bizi iktidar yapmaya yetmedi. CHP kurumsal bir kimliğe sahiptir ve esas olan bu kurumsal kimliktir. CHP’yi yöneten sayın Genel Başkan Özgür Özel ve önceki genel başkanlar CHP’nin kurumsal kimliği emrettiği gibi tüzüğe yani anayasasına göre yönetir. Bizde bu aileye ait insanlar olarak bu anayasa neyi emrediyorsa o çerçevede hareket etmek zorundayız.

 

GÖREVİ İÇİN İŞİNİ, AİLESİNİ, EKMEĞİNİ İKİNCİ PLANA İTMİŞ!

12 arkadaşım CHP Silifke İlçe Yönetim Kurulu görevinden istifa ederek, yönetimin düşmesine neden olmuştur. İstifa bir tercihtir, seçilen bir kişinin hakkıdır. Bunda hiçbir bahis yok ama baktığımız zaman neden yola çıktık CHP’yi iktidar yapmak için. Yaptık mı ilçede yaptık. İlçe başkanı olarak seçildiğim günden bu tarafa tüm zamanımı, enerjimi, birikimimi yol arkadaşlarım ile birlikte CHP’nin 2019’da talihsiz bir şekilde kaybettiği Silifke Belediyesini tekrar kazanmak için mücadele verdim. Tüm enerjimi buna harcadım. Tabiri caiz ise kendi işimden, aşımdan, ekmeğimden ve çocuklarıma, aileme ayırmam gereken zamandan imtina ettim. Bunu bir lütuf olarak söylemiyorum, bu benim görevimdi ve bu görevi layıkıyla yerine getiren bir ilçe başkanı olarak karşınızdayım” diye konuştu.

 

“RANTIN TEKERİNE ÇOMAK SOKTUK, HALK BİZİ DESTEKLEDİ”

İlçe başkanı olduktan sonra lafla, dedikodu ile uğraşmadıklarını, Silifke’nin 5 yıl boyunca satılan mallarını kamuoyunun bilgisine sunduklarını dile getiren Korkmaz, “Dedik ki, bu memleket hepimizin. CHP vazgeçilmezimiz ama daha vazgeçilmez olan Silifkemiz, Mersinimiz ve vatanımız. Bu toprakları Silifke7ye ait olan taşınmazları sattıkları için mevcut iktidar ile mücadele etmeye başladık. Yapılan yanlışları kamuoyunun gözünün önüne çıkarmak için bir takım belgeler ortaya koydum. Bu belgelerin 31 Mart seçimlerine giderken ne denli etkili olduğunu hepiniz izlediniz. Silifke’de bir firmanın aldığı 700 dönüme yakın bu memleketin toprağını yok pahasına satan Silifke Belediye Başkanı ve yönetimin afişe ettik. Bunu çocuklarımız, yarınlarımız için yaptık. Daha da ileri gittik, arı kovanına çomak soktuk. Tisan’da talana, ranta ‘hayır’ dedik. Geçmişte yapılmayanları yaptık. Mevcut iktidara ‘Tisan’da dağın öbür tarafında kanunları yok sayıyorsun, dağın diğer tarafında ise insanlar Türkiye gerçeklerini yaşıyor’ dedik. Rantın tekerine çomak soktuk, hiçbir şekilde korkmadık. Ve bu halk, Mustafa Turgut ile meclis üyelerimizle bize inan insanlarla birlikte çıktığımız bu yolda, ‘siz haklısınız’ dedi ve 45 bin oy alarak tarihi bir rekora imza attık.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Vahap Seçer de, 47 bin üzerinde oy aldı. Bunların hepsi bize halkımıza olan hizmet aşkımızın ne denli başarıya ulaştığını gösterdi” dedi.

 

“BU İSTİFALARIN ALTINDA YATAN BİR SİYASET MÜHENDİSLİĞİ VAR”

Ama ne yazık ki siyasetin kendi içindeki cilveleri, bazı açmazları bugün karşımıza çıktı. Ve yönetim kurulunda bulunan 12 arkadaşım istifa ederek bugün itibariyle bana tebliğ edilmedi ama ilçe başkanlığı düştü. Ben bütün arkadaşlarım ile hiçbir sorunu olmayan, beraber çalışan, bu partide 35 yıl nezaketini korumaya çalışan bir arkadaşınızım. Ben şunu beklerdim; ilçe başkanı ile sorunu olan yöneticimin gelip ‘bizim bu sorunumuz var’ demesini beklerdim. Ama arkadaşlarımız sosyal medyadan istifa görüntüsü paylaştılar.

Bu bina hepimizin. Burası bir kurumsal kimlik. Hiç kimse annesinden ilçe, belediye başkanı olarak dünyaya gelmedi. Bu görevler gelip geçidir. Mahkeme kadıya mülk değildir. 31 Mart öncesinde neredeydiniz? Neredeydiniz de bugün bu basın açıklamasında neredesiniz de bu açıklamayı yapıp istifa etme gereği duydunuz?

Bu istifaların arkasında, ötesinde, altında yatan bir siyaset mühendisliği vardır. Bu siyaset mühendisliği 2014 yılında Mersin İl Başkanımız sayın Faruk Akar’ın da il başkanlığını düşürme yoluna gitmiştir ve onu da düşürmüştür.

 

“CHP’NİN RAKİBİ CHP’LİLER OLMAMALIDIR, OLMAYACAKTIR”

Silifke’de ilginç seçim sonuçları yaşandı. Örneğin 2024’te Silifke’de 67 mahallede sayın Vahap Seçer başkan birinci oldu, 63 mahallede de Mustafa Turgut birinci oldu. Yani 88 mahalle içinde 14 Mayıs’ta 34 mahalledeki birinciliğimizi ikiye katladık.

Ama Kabasakallı sonuçları çok farklı çıktı. Silifke genelinde büyükşehir ile ilçe belediyesi arasındaki makas 2- 2,5 puan civarında. Kabasakallı mahallesinde ise CHP Büyükşehir adayı Vahap Seçer 8 oy ile birinci oldu. Ama ilçe belediye başkanı Mustafa Turgut rakibinden 102 fark yedi.

Silifke genelinde yüzde 2 olan fark Kabasakallı’da neden bu kadar açık ara farka dönüştü? Bu bir siyaset mühendisliği olduğunu sizler biliyorsunuz ben daha çok biliyorum. Bu siyaset mühendisliğinden kötü örnek olarak ders alınması gerekir ve siyaset biliminde örnek olarak gösterilmesi gerekir.

CHP’nin rakibi CHP’liler olmamalıdır, olmayacaktır.

 

“SİLİFKE BELEDİYESİ’NİN ŞİRKETİNİN YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ ELEŞTİRMELERİ YAKALADIKLARI TEK NOKTA”

Parti içi mücadelelerde yan yana olmak vardır, karşı karşıya da olmak da vardır. Hiçbir zaman yarışa girdiğim zaman karşı karşıya olduğum arkadaşıma kin ve nefret beslemedim. Kaybetmesem de kazansam da onun elinden tutmak benim boynumun borcudur. Bugün son kongrede yarıştığımız Hüseyin abim ile bugün yan yanayız. Parti içi yarışlardan sonra oturup burada beraber çay içtiğimiz ortak paydamız olan CHP’ye katkı vermenin ve o uğurda mücadele etmenin vatanperverlik görevi olduğunu düşünüyorum.

Ama 12 Ağustos 2023 tarihinde seçildim ve 12 imza ile düşürüldüm. 12 imzayı atan arkadaşım geçtiğimiz süreçte CHP’ye ne kadar katkı verdi? Sosyal medyada hiçbir arkadaşımın harekete uğramasını kabul edemem, bunu şiddetle reddediyorum ama orada Silifke Belediyesi’nin şirketinin yönetim kurulu üyeliği eleştirmeleri yakaladıkları tek nokta. Ben hiçbir zaman ailemin, çocuklarımın, kendimin ve partimin bana destek verenlerin başını öne eğdirecek hiçbir eylem ve davranış içerisinde bulunmadım.

 

“BENİMDE BİR GEÇİMİM, AİLEM, ÇOCUKLARIM VAR”

Bana sosyal medya üzerinden ektiğim ürün hakkında eleştiri getirenler oldu. Ben bir çiftçiyim, toprak adamıyım, ekmeğini topraktan çıkaran bir insanım ama 1,5 yıldır çiftlik faaliyetimi minimize ettim. Benimde bir geçimim, ailem, çocuklarım var. CHP üyeleri bana destek veren insanlar ‘sen bu görevi yapma’ derse onların isteği ve talebi benim için emirdir. Benim Silifke ilçe başkanının ipini çektik diyen arkadaşlara sesleniyorum; benim ipimi kimse çekemez. Siyasal yaşamımı sonlandıracak tek güç vardır oda sizlersiniz” diye konuştu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA