Büyükşehir, imar düzemeleri ve borçlanma için toplanıyor | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Büyükşehir, imar düzemeleri ve borçlanma için toplanıyor



 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantısı I. Birleşimi, 12 Ağustos günü Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. Toplantıda birimlerden gelen 51 gündem maddesi ve komisyonlardan gelen 42 konu görüşülecek.

İmar planı düzenlemelerinin öne çıkacağı görüşmelerde Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı’nın talebi doğrultusunda; Silifke İlçesi, Kabasakallı Mahallesi 102 ada 517, 523, 524 ve 525 parsel numaralı taşınmazların “Mezarlık Alanı” olarak işaretlenmesi ile ilgili konu da görüşülecek.

Ayıca Akdeniz İlçesi, Bahçe-Barış Mahalleleri, 1. Bölge Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı içerisinde 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan itirazların değerlendirilmesine ilişkin de görüşme yapılacak.

 

YENİŞİHİR’DE ORMANI KAPSAYAN İMAR PLANINI YAPILMIŞ

Mecliste öne çıkan konulardan biri ise Yenişehir ilçesindeki imar düzenlemelerinde ormanlık alanın planlara dahil edilmesinin mahkeme kararı ile önlenmesine ilişkin gereken düzenlemelerin yapılması oldu.

Düzenleme ile ilgili, “Teklif kapsamında Yenişehir İlçesi, doğuda 34. Cadde, batıda Mezitli ilçe sınırı, güneyde Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı ve kuzeyde 17. Cadde arasında kalan (yaklaşık 685 hektarlık) alanı kapsayan Yenişehir III. Etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı ve bu kapsamda ortaya çıkan sorunların çözülmesine yönelik hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonunu onaylayan Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.01.2022 tarih ve 56 sayılı kararının orman sayılan alanlarla ilgili olan kısımlarının iptaline karar verilmiş olup; mahkeme kararı doğrultusunda işlem tesis edilmesi ile ilgili konunun görüşülmesi gerçekleşecek” denildi.

 

LİMAN ARKASINDAKİ ALANA İMAR DÜZENLEMESİ GELİYOR

Ayrıca mecliste Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan “Mersin Kent Merkezi Doğu Girişi (Liman Arka Bölgesi) 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı” ile ilgili konu da görüşülecek.

Mecliste toplu taşıma hizmetin aksamaması adına ihtiyaç duyulan “Elektrikli Toplu Taşıma Otobüs Alımı ve GES" projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (EBRD) temin edilecek kredi borçlanması ve hibenin kullanılması için yetki istemi de yapılacak.

 

METRO İÇİN DEV BORÇLANMA YETKİSİ TALEBİ

Toplantıda ayrıca “Mezitli 3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi" projesinde ihtiyaç duyulan finansman için 3 milyar 507 milyon 990 bin TL tutarında kredi temin edilmesi için yetki istenecek.

 

REKLAM PANOLARI KİRALANACAK

Ayrıca açık hava reklam araçları ile şehir içi otobüslerde bulunan reklam panolarının işletilmesinin 5 yıllığına kiralanması için Büyükşehir Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi ile ilgili konunun görüşülmesi de sağlanacak.

 

HALK EKMEĞE ZAM YOLDA

Mecliste ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin özelleştirme nedeniyle en çok eleştirilen halk ekmek satışı ile ilgili zam kararı da gündeme gelecek. 

Belediye Ekmek Fabrikasında üretilen ekmek satış fiyatlarının belirlenmesi ile ilgili konu görüşmelerinde ekmeğin fiyatının arttırılması için komisyon kararı değerlendirilecek.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA