Kumkuyu köylüsünden yol eylemi! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Kumkuyu köylüsünden yol eylemi!



 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’i Silifke’ye bağlayacak Çeşmeli otobanının Taşucu’na uzatılması projesinin Kızkalesi etabında Kumkuyu’dan verilen çıkış noktasına yöre halkı eylem ile tepki gösterdi.

Bugüne kadar 3 defa güzergah değişikliğine gidilmesi rant iddialarını gündeme getirirken ÇED dosyası ortada olmayan projenin devleti ve milleti zarara uğratacağını savunan yurttaşlar, vazgeçilmesini istedi.

 

KÖYLÜDEN 7’DEN 70’E EYLEME DESTEK

Cuma namazı çıkışı Tırtar Mahallesi Merkez Camii önünde toplanan yüzlerce vatandaşa bölge siyasileri de destek verdi. 7’den 70’e kadınlar ve çocuklarında ellerinde pankartlarla destek verdiği eyleme CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer de katılım sağladı. Katılımcılar, “Bağlantı yolunu istemiyoruz” sloganları atarken jandarma ve polisin bölgede geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

 

“TIRTAR’DA BAĞLANTI YOLU GEREKMEZ, YAPMAYIN”

Dinçer, “Bugün sizleri burada toplanmak zorunda bıraktılar. Devlet ciddiyeti ister. Devlet işi ciddiyetle yapılır. Bu işin projesi yapılır, daha önceden her türlü şeyler düşünülür, köylümüze, kentlimize zarar gelmeden en rantabıl yerden bu yol geçirilir. Ama maalesef bu bağlantı yolu ile ilgili bu 3’üncü değişiklik, yolu bir yere oturtamadılar. Her an, her gün bir karar değiştiriyorlar. Bu son derece sakıncalı ve olmaması gereken bir şey. Kaç gündür haberleri izliyorsunuz Türkiye’nin her yerinde çiftçiyle uğraşıyorlar. Bursa’da domatesçiler Mersin’de şeftaliciler, limoncular ayakta, bugün gelmişiz Tırtar’da bir bağlantı yolu ile ilgili köylünün, çiftçinin emeğini aldığı tarlasından bağından bahçesinden tutun aynı zamanda 111 tane evin yıkılması söz konusu. Bu garibanlar nereye gidecek? Bu insanlar nasıl ev yapacak? Dolayısıyla Tırtar’da bağlantı yolu gerekmez, yapmayın bağlantı yolunu. Kocahasanlı’da, Kızkalesi’nde var, Tırtar’da da olmasın. Sizlerin hak ve menfaatlerini korumak adına buradayız. Buradan yetkililer sesleniyoruz; artık bu köylüye bu zulmü yapmayın, Çekin bu Tırtar üzerinden elinizi, bırakın biz burada bağlantı yolu filan istemiyoruz, yol buradan transit geçsin. Bu projeyi yeniden gözden geçirin. Bu kadar köylüyü, kentliyi çoluğu çocuğu uykusuz bırakmaya kimsenin hakkı yok. Dolayısıyla bir an önce kaldırın Tırtarlılar vatanına milletine bağlı insanlar bugüne kadar böyle oldu, bugünden sonra da böyle olacak. Biz burada demokratik hakkımızı kullanıyoruz” dedi.

 

“HEM DEVLETİMİZE HEM DE MAHALLE HALKIMIZA ZARAR”

Sulama Kooperatifi Başkanı ve Tırtar Mahallesi eski muhtarı Kadir Ünlü de, Tırtar’ın otoban bağlantı yolu istemediğini söyleyerek, “Mahalle halkı olarak Tırtar’daki bağlantı yolunun iptali için muhtarlık yaptığım dönemde 2 defa imza topladık, müracaatta bulunduk. Ancak tüm girişimlerimize rağmen devlet yetkilileri tarafından gelinip bir bilgilendirme yapılmadı. İşte halkımız burada. Şimdi burada ki amacımız vatandaşlık görevimizi yapıyoruz, askerlik görevimizi yapıyor vergilerimizi yapıyoruz, devlette bizim sesimizi duysun. Buradan yüksek mevkilere sesleniyorum; Kumkuyu’da bu otoyol kavşağının gereği yok. Hem devletimize hem de mahalle halkımıza zarar. Çünkü Erdemli’nin batı girişi çıkışı bize 3-3,5 kilometre mesafede. Devlete de yazık, halkımıza da yazık.

Ayrıca bizim köyümüzün bir kısmı su biriktirme göletine ev sahipliği yapıyor. İçme suyu deposu da burada. Bunlar proje içinde kalıyor. Biz Kumkuyu halkı olarak bu otoyol kavşağının buradan kaldırılmasını talep ediyoruz. Otoyolun ana hattına bir şey demiyoruz ama bağlantı yolu 111 evi götürüyor. Mahalle halkı olarak bu projeler kime hizmet ediyor, kime karşı hazırlanıyor anlayamadık bir türlü, Vatandaş akşam kafasını yastığa endişeli koyuyor, ‘acaba yarın burada da keşif yapılacak mı?’ diye. O yüzden devlet yetkililerimize sesleniyoruz, Kumkuyu’da Tırtar’daki otoyol çıkışını iptal edelim” şeklinde konuştu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA