Beklenen liman açıklaması geldi! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Beklenen liman açıklaması geldi!



 

HEDİYE EROĞLU

 

AKP Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik’in yaklaşık 3 hafta önce Adana’ya konteyner liman yapılacağını açıklaması üzerine Mersin’e yaşanan belirsizliğe Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu son noktayı koydu. Bakan Uraloğlu, iktidarın 20 yıldır Mersin’e söz verdiği liman projesi yatırımının devam ettiğini açıkladı.

 

“ADANA-MERSİN OLARAK TATLI TATLI REKABET EDİN”

Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı’nı incelemek için kente gelen Bakan Uraloğlu, burada düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı.

Mersin’e yapılacak Ana Konteyner Limanı’nın akıbeti ile ilgili soruya Uraloğlu, “Devam ediyoruz” diyerek, şunları söyledi: “Birbirine komşu olan iki ilde bazen farklı şekillerle tatlı rekabet bazen birbiri eleştiri olabilir. Bazı konularda bazı haksızlıklara uğranıldığı söylenebilir bunlar doğruda olabilir ama bizler kamu görevlileri, siyasetçiler, ülkenin, illerin yönetimindeki kişiler olarak gerçekten kimseye bir haksızlık edilmesi gibi bir düşüncemiz asla olamaz ve bu düşüncelere de prim verme ihtimalimiz olamaz.

Bu parmağın hangisini kessen acır, hiçbirini kesemezsin. Kamu yöneticileri olarak ilimizin siyasetçileri de mutlaka kendi illeri ile ilgili takipteler.

Birbiri ile daha iyisi olma noktasında gayret etme, belki bir rekabete girme bunlar çok normal ama onun ötesine bunu geçirmemek lazım.

 

“AKDENİZ’E 1-2 LİMAN YETMEZ YENİLERİ LAZIM”

Konteyner limanı geçmişte çokça gündem oldu. Şuanda Türkiye’de 217 tane liman var. Ve hali hazırdaki kapasite kullanma oranımız yüzde 48. Yani esasında biz şuanda taşınan yükler iki katına çıksa bile Türkiye’de buna bir kapasite var.

Ama şöyle bir problem var, A noktasındaki limanın kapasitesi yüzde 100 ama B kotasındaki limanın kapasitesi yüzde 25, yani bu anlamda tam bir dengeli dağılım yok.

O zaman bu ne demek; bazı yerlerde yeni limanlara, tesislere ihtiyacımız olacak demektir.

Aynı şekilde mevcut tesislerinde büyütülmesine ihtiyacımız olacak.

Dolayısıyla bu noktada da hem Mersin’de hem Adana’da ki bakın Mersin’de mesela ülkemizin en büyük limanlarından bir tanesi var.

Hem Mersin’de hem Adana’da yeni konteyner veya dökme yük ki bunları genelde karma yapıyoruz, liman projelerimiz devam ediyor. Biz sadece bugünü planlamıyoruz, bizim bir kalkınma yolu koridorumuz var. Bu koridorundan çok ciddi bir yük düşünüyoruz. İskenderun’da Dörtyol Hassa tarafında 19 km demiryolu ve karayolu düşünüyoruz. Akdeniz havzasında ki şuanda ki kapasite zaten yeterli değil ama şuan geleceği planlama adına bize bir iki tane liman dahi yetmeyecek. Onun için her ikisine de devam ediyoruz.”

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA