Tarsus’ta zamlı su faturası dönemi başlıyor | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Tarsus’ta zamlı su faturası dönemi başlıyor



 

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye müdürlüklerinden ve komisyondan gelen evraklar görüşülerek karara bağlandı.

 

CUMHUR İTTİFAKI KARŞI ÇIKTI

Toplantıya su faturalarına evsel katı atık bedeli eklenmesi maddesi damga vurdu. Borçlar nedeniyle maaş ödemeleri aksayan Tarsus Belediyesi’nde 10 yıldır alınmayan evsel atık ücretlerinin su faturalarına yansıtılarak geriye dönük 1 Ocak itibariyle alınması amacıyla Mayıs ayında başlatılan süreç tamamlandı. Cumhur İttifakı’nın reddine rağmen CHP’nin oy çokluğuyla kabul ettiği düzenleme kapsamında belediye idaresinin geriye dönük 6 ay içinde zamlı fatura ödenmesi talebi, mevzuata takıldı. Düzenleme Tarsus halkının ikinci 6 aydan itibaren geçerli olacak şekilde hayata geçmesine karar verildi. MESKİ tarafından tahsil edilecek ücretler daha sonra Tarsus Belediyesine aktarılacak.

 

“YERSİZ, UYGUN DEĞİL”

Tarsus Belediye Başkanı CHP’li Ali Boltaç, teklifi direk oylamak isterken konuyla ilgili söz alan daha önce de düzenlemeye tepki gösteren isimlerden MHP’li Meclis Üyesi Muharrem Şimşek, geriye dönük 6 aylım faturalardan evsel katı atık ücreti alınmaması gerektiğinin söyledi. “Mecliste de bunun itirazını yaptık. Uygun olmadığını, geçen 6 aylık sürenin tahsil edilmek istenmesinin yersiz olduğunu, kalan 6 ayın tahakkuk edilmesi gerektiğini söylemiştik. Rakamların değişmesi lazım, karar komisyona itmeli” dedi.

 

FATURALAR 35 LİRA FARKLA GELECEK

Başkan Boltaç ise geriye dönük 6 aylık ücret zammının alınmayacağını, almak isteseler de mevzuatın buna izin vermediğini söyledi. Toplamda 70 lira olarak hesaplanan evsel atık ücretinin paranın 35 liraya düşeceğini belirten Boltaç, faturaların ek 35 lira ile tahsil edileceğini aktardı.  

Şimşek ise kararda bu rakamların yer almadığını, belirtilmediğini dile getirerek, bunların karara eklenmesi gerektiğini vurguladı.

Boltaç, “o zaman siz uyarmıştınız, hatırlıyorum. Biz dedik ki, o günlerde belediyenin geçirdiği zor günler vardı, bu bize gelir kaynağı olacak demiştik. Ama mevzuat bu konuda bizim 6 aylık durumu baz almamızı öngördüğü için redakte yaptık” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA