Yardım gemisi Mersin’den yola çıktı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Yardım gemisi Mersin’den yola çıktı



 

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Bombardımanın başladığı ilk günden itibaren Gazze'ye yardımlar sürüyor. İsrail tarafından 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana abluka altına alınan Gazze'de temel ihtiyaç malzemelerine olan ihtiyaç giderek artıyor. Bombardımanın başladığı ilk günden itibaren Gazze'ye çeşitli kurum ve sivil toplum örgütlerinin gönderdiği yardımlar sürerken, son olarak

Kuveyt merkezli KSR kurumu ile İHH İnsani Yardım Vakfı’nın destek verdiği insani yardım malzemesi taşıyan gemi, hazırlıkların tamamlanmasının ardından hareket etti. Bin 742 ton insani yardım malzemesiyle Mersin Limanı’ndan hareket eden gemideki yardım malzemeleri, önce Ürdün’e daha sonra ise karayoluyla Gazze’ye ulaştırılacak.

 

“GÖNDERDİĞİMİZ YARDIMLARIN TOPLAM MALİYETİ 4 MİLYON DOLARA ULAŞTI”

Kuveyt Hayır Kurumu Yönetim Kurulu üyesi ve Acil Yardımlar Komisyonu Başkanı Cemal el-Nuri, Mersin Limanı'nda törende yaptığı konuşmada, Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 40 bine yaklaştığını, yaralı sayısının ise 100 bini aştığını belirterek, "Gazzeli kardeşlerimizi hatırlamak ve onları unutmamak için buradayız. Dolayısıyla biz onların yarasını anlamakla yükümlüyüz. Maalesef Filistin ile ilgili sosyal medyada gördüğümüz videolara çok kızıyoruz, çok sinirleniyoruz, çok üzülüyoruz. Ama ekibimiz oraya gittiğinde daha acı ve daha vahim durumlar gördü. Biz gerçekten onların ne hissettiğini tam olarak anlayamayacağız ancak onları hatırlamamız ve onları aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor” dedi.

Üçüncü yardım gemisini gönderdiklerini işaret eden Nuri, "Bugüne kadar 164 ton yardım malzemesi, 35 ton enerji malzemesi, 20 bin ton çocuk malzemesi ve 500 ton anne ve çocuklara özel ürünler gönderdik. Şu ana kadar gönderdiğimiz yardımların toplam maliyeti 4 milyon dolara ulaştı" diye konuştu.

Mersin Limanı'ndan yola çıkan İyilik Gemisi, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine destek olacak.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA