Denizler plastik atık dolu! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Denizler plastik atık dolu!



 

Haber Merkezi

 

Kıbrıs'ta yaşanan dramatik bir olay, deniz ekosisteminin ne kadar büyük bir tehlike altında olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Girne açıklarında balıkçı tarafından kurtarılan bir yeşil deniz kaplumbağasının midesinde, tam 27 farklı plastik parça bulundu. Bu durum, hem Kıbrıs hem de çevre ülkeler için ciddi bir çevresel alarm zili olarak çalıyor.

 

KÜÇÜK BİR CANLININ BÜYÜK FERYADI

8-10 yaşlarında olduğu tahmin edilen kaplumbağa, denizde nefes alamaz halde bulunarak Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi. Yapılan incelemede, kaplumbağanın midesinde büyük miktarda plastik atık tespit edildi. Bu durum, deniz canlılarının plastik kirliliği nedeniyle ne kadar büyük bir tehlike altında olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

 

PLASTİK KİRLİLİĞİNİN YIKICI ETKİLERİ

Plastik atıklar, deniz ekosistemini birçok yönden olumsuz etkiliyor. Deniz canlıları, plastik parçacıklarını besin sanarak tüketiyor ve bu durum sindirim sistemlerinde tıkanmalara, zehirlenmelere ve hatta ölümlere neden oluyor. Ayrıca, plastik parçacıklar denizde parçalanarak mikro plastiklere dönüşüyor ve deniz canlılarının yanı sıra insan sağlığını da tehdit ediyor.

 

ÇÖZÜM İÇİN TOPLUMSAL BİR DUYARLILIK GEREKLİ

Rehabilitasyon merkezinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Deniz kaplumbağalarının yaşam alanları giderek kısıtlanıyor ve karşı karşıya olduğu tehlikeler gün geçtikçe artıyorken atıklarımızı doğadan uzak tutarak bile onların yaşam şartlarını iyileştirebiliriz. Toplum olarak çevre bilincimizi yükselterek birçok problemi çözebilme, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma umudundayız."

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA