Konteyner Limanı yapılacak mı? | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Konteyner Limanı yapılacak mı?



 

HEDİYE EROĞLU

 

Anamur’da Feribot Seferleri açılışı için Mersin’e gelen Dünya Odalar Federasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Önceki Dönem Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’la birlikte ilk olarak Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen’in de eşlik ettiği ziyarette Başkan Çakır konuklarını, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu ve MTSO Meclis Üyeleriyle birlikte ağırladı.

Bir yıllık görev sürelerinde yürüttükleri çalışmalar hakkında kısa bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Çakır, “10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanımızın katılımıyla havalimanımızı da açacağız. Bu yatırım, bölgemize ayrı bir ivme kazandıracak. Mersin çok hızlı büyüyen bir yapıda ilerliyor” dedi. Çalışmalarda Adana ile birlikte hareket ettiklerini kaydeden Çakır, bölgenin bir bütün olarak düşünülmesi ve kıt kaynakların doğru yatırımlarla doğru yerlerde değerlendirilmesini beklediklerini söyledi.

Hisarcıklıoğlu ve Elvan’ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Meclis Başkanı Hamit İzol ise konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

 

HİSARCIKLIOĞLU: “MTSO İLE GURUR DUYUYORUM”

Ziyaretinde Meclis Üyelerine seslenen Hisarcıklıoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istediklerini belirterek, “Çakır’ın bir senelik performansını izledim. Bu sürede sizlerin dert ve sıkıntılarını bire bir ya bana ya da yazılı olarak diğer kurumlara götürüyor. Bizim de görevimiz bu. Sizin talep ve sorunlarınızı ilgili makamlara taşıyıp ardından çözümlerini takip etmek. Ben Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı. Mersin’in akredite 5 yıldızlı bir Oda olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Paris, Berlin, Londra üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa MTSO da aynı standartta hizmet veriyor. Bu kalite anlayışı nedeniyle hepinizi kutluyorum” dedi.

 

“MERSİN BUGÜN BİRSE YARIN ON”

Kente ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Hisarcıklıoğlu, kentin ve bölgenin hızla gelişip zenginleştiğini dile getirdi. Yürütülen projelerle yapılan yatırımlarla daha da gelişeceğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Mersin bugün birse yarın on olacak” dedi. Bölgeyi bekleyen en önemli yatırımın Orta Anadolu Sanayi Havzası Projesi olacağına işaret eden Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “Geçtiğimiz süreçte bölgede büyük bir deprem yaşadık. 11 ili kapsadı ama burada sanayinin kalkınması tekrar sağlanabiliyor. Allah korusun Türkiye ekonomisinin yüzde 60’ını kapsayan Marmara Bölgesi’nde oluşacak bir felakette hepimiz çalışsak kaldırabilmemiz mümkün değil. Bu kapsamda yaklaşık 13 yıl önce yaptığımız bir çalışayı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz’la paylaştığımızda onlar da seçim beyannamesine koydular. Ankara’dan başlayarak tüm Anadolu’yu kucaklayıp Mersin ve İskenderun’la buluşma projesi. Eğer bunu Türkiye olarak başarabilirsek hem bu bölgenin gelişmesi zenginleşmesi hem Türkiye’nin zenginleşmesi için müthiş bir fırsat elde etmiş olacağız. Bu projeyi hep birlikte takip ediyoruz.”

 

ELVAN: “LİMAN İÇİN MERSİN BÜYÜK AVANTAJLARA SAHİP”

Kendi görev süresinde yoğun şekilde takip ettiği Mersin Ana Konteyner Limanı’na dair değerlendirmelerde bulunan Eski Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bu yatırımın Adana’ya mı Mersin’e mi yapılacağı konusundaki soruları şöyle yanıtladı: “Mersin’in lojistik altyapısı ve ekosistemine bu coğrafyada hiçbir il sahip değil. Mersin’in bu noktada inanılmaz avantajları bulunuyor. Elbette komşu illerimize de limanlar yapılabilir. Bunun önünde hiçbir engel yok. Ama ne kadar yapılırsa yapılsın Türkiye’nin ihtiyacı, mevcut limanların kapasitesinin 4-5 kat fazlası. Onun için hiç kaygı içinde olmayın. Her hâlükârda Mersin’e bu limanın yapılacağını düşünüyorum.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA