Mezitli Belediyesi’nde neler oluyor? | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mezitli Belediyesi’nde neler oluyor?



 

HEDİYE EROĞLU

 

Alevi Kültür Derneği Mezitli Şube yöneticilerinden CHP’li Mesut Yürük, açıklamaları ile partinin belediyelerde kadrolaşması, ayrımcılık, torpil ve iç kavganın geldiği boyutu gözler önüne serdi. 

31 Mart seçimlerinde Mezitli Belediyesi için CHP meclis üyesi aday adayı da olan önceki Başkan Neşet Tarhan destekçilerinden Yürük, rakip Ahmet Serkan Tuncer’in kazanması ile belediye hizmetleri almakta dahi engellendiğini öne sürdü.

Sosyal medyadan zehir zemberek bir paylaşım yapan Yürük, seçim döneminde yaptığı mitingde kendisini protesto eden Mezitli Alevi Kültür Derneği Başkanı ve bazı partililere “AKP trollerini atın buradan” demesi ile de güdeme gelen CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın desteklediği Tuncer ve ekibine ateş püskürdü.

 

“CÜNEYT TÜMENCİ, NE GÖREVDE, HANGİ SORUMLULUK ALIYOR?”

CHP içindeki kavgada kılıçların çekildiği anlaşılan paylaşımında Mesut Yürük, “29 Haziran 2024 Pazartesi günü, saat 10:30’da bir iş için Mezitli Belediyesi’ne gittik. Belediyenin araç parkında arabamızı park ettik. Öncesinden tanıdığım, ne görevde, hangi sorumluluk aldığını bilmediğimiz Cüneyt Tümenci’yi gördüm araç parkında bir aracın yanında bizi takip ederek Arkamızdan geldi. Bizim nereye gideceğimize kadar bizi takip etti ben ve arkadaşlarım belediyeden içeri girdik orda ki çalışanları selamlayıp 2ci kata Emlak birimine çıktık. Oradaki bir çalışana belediyeden gelen evrakı gösterdik oda bize ‘bunu gönderen bayan izinlidir’ diyerek, bizleri imar bölümüne götürdü.

 

BELEDİYE ÇALIŞANLARI TEHDİT EDİLDİ İDDİASI

Oradaki memura evrakı verdi tam o sıra bizi takip eden Cüneyt Tümenci kapıda dikildi. Bizi getiren çalışanı tehdit tavırlarıyla dışarı çağırdı. Çalışana benim de duyacağım şekilde sesini yükselterek, ‘bunların işini hiç kimse yapmayacak’ dedi.  Bizler yine oralı olmadık diğer ikinci çalışan memuru da çağırdı dışarı aynı sözleri ona da söyledi. Bunları da belediye çalışanlarını aşağılayarak ve talimat vererek yaptı. Bende o sırada telefonla belediye meclis üyemiz Cem Barut’u aradım olanları anlattım. Oda bana ‘öyle şey mi olur abi, belediye halkın yeridir, hizmet yapmak için buna hiç kimse engel olmaz’ dedi. ‘Ne yazık ki oluyor’ dedim ve sorumlu memuru verdim telefonla konuştu, memura ‘işlerini yapın’ dedi. Oda ‘tabi ki bende kalsın biz çıkıyoruz gerek yok’ dedim. Tam çıkarken bu Cüneyt Tümenci şahıs hakaretlerine ve bizi takip etmeye devam etti.

Birim yetkilisinin uyarmasına rağmen, tehditlerine devam etti. Yüksek sesiyle, hem bizi, hem Belediye çalışanlarını gerdi.

 

“BELEDİYEDE HALKIN İŞİNİ YAPMAMASI İÇİN ÖZEL Mİ GÖREVLENDİRİLDİ?”

Şimdi soruyorum? Cüneyt Tümenci, belediye başkanının koruması mıdır? Belediyede görevi nedir? Belediyede halkın işini yapmaması için özel mi görevlendirildi? Başkanın sürekli yanında duran, çok sekter davranışlar sergileyen, hem başkan'a, hem CHP’ye zarar veren, bir hastalıklı bir kişilik. Türk ordusunda disiplinsiz davranışlarından görevine son verilen bu şahıs daha aylar geçmeden, birçok darp olayında ismi geçen kişidir. Cüneyt Tumenci olumsuz davranışları herkes tarafından bilinen birisidir. Mezitli Belediyesi’nde tutulması ne kadar doğru? Belediye, halkın belediyesidir. Belediye, her görüşten insanların işlerini çözmek için vardır. Bu olumsuz davranışlar, her an kavganın sebebi olabilir. Halkın sürekli geldiği bir kurumda, bu tip insanların işi olmamalıdır. Çünkü, yapılacak her olumsuz davranış hem Belediyeye, hem de Parti'nin başarısına zarar verecektir. Bu kişinin, belediye bünyesinde çalıştırılması sakıncalıdır. Şimdiden önlem alınması, çok önemli ve gerekli diye düşüyoruz. Gereği yapılsın ki başkalarına zarar vermesin. Bu yazılanlar uyarı, amaçlıdır” dedi.

 

CHP İÇİNDEN TEPKİ YAĞDI

 Mesut Yürük’ün paylaşımının altına CHP içinden adeta yorum yağdı. Partililer hem CHP içindeki bölünme ve ayrışmaya tepki gösterdi, hem de vatandaşın hizmet alma hakkının engellenmesine tepki gösterdi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA