Otoyolda güzergah değişti Kumkuyu mağdur oldu! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Otoyolda güzergah değişti Kumkuyu mağdur oldu!



 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen çile yolu olarak da bilinen Çeşmeli Otobanının Taşucu’na uzatılması projesinin Çeşmeli- Kızkalesi etabında, değişen bağlantı yolu güzergahı tepkiye neden oldu. 

Çeşmeli /Kızkalesi etabının bağlantı yolu olarak Kumkuyu’yu kapsayan alanda 100 evin yıkılacak olmasına bölge halkı tepki gösterdi.

Bölgeden 100 mahalle sakini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü ve Erdemli Kaymakamlığı’na verdikleri 500’ü geçen dilekçe ile güzergah değişikliğinin eski haline çevrilmesini istediler.

 

“KİMLERE GÖRE GÜZERGAHIN DEĞİŞTİRİLDİĞİNİ ZORLANIYORUZ”

Bölgenin gelen siyasetçilerinden eski meclis üyesi Mehmet Topkara ile Kumkuyu Mahalle Muhtarı Ahmet Güp’ün de verdiği dilekçelerde, güzergah değişikliğinin nedenleri sorgulandı.

Topkara ve Güp’ün Ulaştırma Bakanlığı’na verdikleri dilekçede, “Bakanlığımız Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılması planlanan Mersin ili sınırları içerisinde Çeşmeli Kızkalesi Taşucu otoyolunun, otoyol çıkışı olarak Erdemli Tırtar (Kumkuyu) mahallesinde olan otoyol çıkışının daha önce Kumkuyu mevkiinde sonra Bağalanı mevkiinde şimdi ise Azimli mevki olarak çalışmanın olduğunu görmekteyiz. Sürekli yer değişimi yapılmakta, bu yer değişimi konusunda kimlere göre güzergahın değiştirildiğini mahalle halkı olarak anlamakta zorlanıyoruz.

 

SİT ALANI, EVLER, BAHÇELER, ÇOK KESKİN VİRAJLAR VE KOT FARKI VAR!

Söz konusu. 3. çıkış projelerinde D-400 karayolunun 50 metre kuzeyinde kalan alanda sit alanı bulunmakta ve tarihi yerleri, köy yerleşim yerleri, tarım arazileri (limon bahçeleri, sebze, meyve vs.), tarihi Roma Kanalı (su kemeri), azimli mevkiinde, Kumkuyu Sulama Kooperatifine ait su biriktirme havuzu, su dağıtım havuzu, sulama ishale hatları, mahallemizin içme suyu deposu, içme suyu dağıtım projesi gibi yerleri görmektedir.

Ayrıca 3. projenin çiziminde de çok keskin virajlar ve kot farkı vardır.

 

KUMKUYU ÇIKIŞI İPTAL EDİLMELİ

Bu yerlerin korunması adına Tırtar (Kumkuyu) çıkış yolunun Erdemli batı kesimdeki çıkış (Limonlu) yoluna mesafesi 3,5 km civarındadır. Otoyolun ana hattı mahallemizi ikiye bölmekte ve çıkışı ile dört parçaya bölünmektedir. Bu maksatla Kumkuyu- Tırtar'daki çıkış yolunun iptal edilmesi, mahalle halkımıza ve devletimize faydalı olacağın düşündüğümüz için bu çıkışın iptal edilmesi mahalle halkımız adına talebimizdir” ifadelerine yer verdiler.

 

“GÜCÜ OLANIN DEĞİL ADALETİN OLDUĞU BİR YAPI, PROJE İSTİYORUZ”

Ayrıca bölge sakinlerinin de Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü’ne verdiği dilekçede benzer görüşlere yer verilerek, “Tırtar (Kumkuyu) çıkış yolu Erdemli batı kesimdeki çıkış yoluna mesafesi 3 km civarındadır. Bu maksatla Tırtar’daki çıkış yolunun iptal edilmesi mahalle halkımıza ve devletimize faydalı olacağını düşündüğümüz için bu çıkışın iptal edilmesi mahalle halkımız adına talebimizdir. Bu haksızlığın önlenmesi gücü olanın değil adaletin olduğu bir yapı, proje istiyoruz. Biz devletimize ve sizlere güveniyoruz. Kamu yararını biliriz ama bu projede kamu yararı şahıslara değişilmemeli” denildi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA