‘Kentdaşlarımızın yaşamasını istiyoruz’ | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

‘Kentdaşlarımızın yaşamasını istiyoruz’



 

Haber Merkezi

 

Mersin Kent Konseyi “Sokak Hayvanları Yasası” hakkında yaptığı yazılı açıklamada uzmanlar tarafından hazırlanan bilimsel veriler ve önerilerin dikkate alınmadığı ve gerçekçi çözümlerin bulunmadığına içinde çok fazla çelişki ve belirsizlik barındıran söz konusu tasarının hemen geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

 

OLUMSUZ DURUMLARIN SORUMLUSU SOKAK HAYVANLARI DEĞİLDİR

Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Anadolu insanı binlerce yıldır var etmek ve yaşam haklarına sahip çıkarak bu günlere gelmiştir. Sokak hayvanları ile beraber yaşamış, kendilerinden ayrı görmemiş bir bütünün parçası olarak bilmiştir. İnsan ve doğa arasında bir ayrım olmamış, sokakların ve caddelerin değişmez parçaları haline gelmişlerdir. İnsan ve doğa arasındaki derin bağın korunduğu bu coğrafyada hiçbir canlı diğerlerinden üstün tutulmamıştır. Bugün sokaklarda, kırsal alanlarda yaşanan olumsuz durumların sorumlusu ise sokak hayvanları asla değildir. Bu sebeple sorunun çözümü canların öldürülmesi asla kabul edilemez bir gerçektir.

 

ÖLÜM FERMANI YASASI DERHAL GERİ ÇEKİLMELİ

2004 yılında 5199 sayılı hayvan hakları yasası çıkarıldı. Kanunun amacı birinci maddesinde şu şekilde ifade ediliyor.  “Bu Kanunun amacı; hayvanların rahat yaşamalarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır”

Tüm milletvekillerinin akıl ve vicdanına seslenen Mersin Kent Konseyi sahipsiz hayvanların ölüm fermanı olan yasa teklifinin derhal geri çekilmesini talep ettiğini belirtti.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA