Akademiden Mersin için sağlık araştırması | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Akademiden Mersin için sağlık araştırması



 

Haber Merkezi

 

Tarsus Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü öğrenim üyesi Dr. Doğancan Çavmak’a TÜBİTAK 1002-A proje desteği geldi.  

“Sağlık Hizmetlerinde İnformal Ödemelerin Topluma Olan Etkileri Çerçevesinde Analiz Edilmesi ve İyileştirme Politikalarının Geliştirilmesi: Mersin Örneği” adlı proje için destek almaya hak kazanan Çavmak, araştırmacılar: Dr. Öğr. Üyesi Sait Söyler ve Doç. Dr. Gülpembe Oğuzhan ile birlikte çalışacak.

Süresi 7 ay olan proje ile ilgili Çavmak, “Türkiye sağlık sistemi fiziki ve finansal erişilebilirlik düzeyini arttırmak üzere geçmiş yirmi yılda önemli reformlar yaşamıştır. Cepten ödeme yükünü düşürmek ve hizmet sunucu ile alıcı arasındaki para alışverişini yok etmek bu reform çabalarının önemli bir bileşeni olmuştur. Ancak informal ödemeler olgusu, kayıt dışı gerçekleşmesi ve farklı formatlarda görülebiliyor olması sebebi ile yakından incelenmeye muhtaç bir alan halindedir. Projede hem hane halkları hem de sağlık sistemleri üzerinde olumsuz etkileri olan bu olgu; görülme yaygınlığı, gerçekleşme sebepleri ve yolları, hangi hizmetler için gerçekleştiği ve hane halkları üzerindeki finansal etkileri gibi geniş bir perspektifte incelenecek ve böylece iyileştirme önerileri geliştirilecektir. Çalışma Mersin ili ve ilçelerinde yürütülecektir. Araştırma sonuçlarının, bölgedeki sosyo-kültürel yapının ve ülke ekonomik koşullarının, sağlık hizmetlerine finansal erişim konusuna etkisini aydınlatması ve bu alandaki bilimsel birikimi desteklemesi beklenmektedir” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA