Ne olacak bu fuarların hali? | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Ne olacak bu fuarların hali?



 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin son yıllarda CNR Holdingin düzenlediği adeta fiyaskoya dönüşen fuar organizasyonlarına sahne oluyor. Geçmiş dönemlerde bakanlık nezninde üst düzey katılımlarla açılışı yapılan fuarlara ev sahipliği yapan Mersin’in bu alanda giderek daha da geriye düşüşü her geçen daha çok görülüyor. Kentin en güçlü olduğu sektörlere yönelik düzenlenen organizasyonlar dahi ilgi görmezken, kentte bu duruma tepkiler her geçen gün artıyor.

 

MTSO KÖTÜ GİDİŞATA ‘DUR’ DEMEDİ

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) yönetimi ise kentten kopuk, diyalogdan uzak gerçekleştirilen fuar organizasyonlarına destek vermesi nedeniyle sık sık eleştiri oklarının hedefi oluyor. MTSO seçimleri ile bu kötü gidişata ‘dur’ denilmesi beklenirken, yönetime gelen Başkanı Hakan Sefa Çakır’ın da, CNR Fuarcılık Şirketi ile yol yürümeye devam etmesi eleştirileri arttırmıştı.

Ancak MTSO Başkanı Çakır eleştiriler karşısında Mayıs ayında sessizliğini bozdu. Yazılı bir açıklama yapan Hakan Sefa Çakır, “Çok fuar yerine nitelikli, uluslararası katılımlı fuarlar düzenlemeliyiz” çıkışı yaptı. Çakır’ın çıkışı CNR Fuarcılık ile yolların ayrılabileceğinin sinyali olarak yorumlandı.

İş dünyasının yurtdışı pazarlardaki gücünü artırması adına uluslararası katılımı yüksek, nitelikli fuarlara ihtiyaç duyduğunu belirten Çakır, bunun için Türkiye’deki fuar sayılarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.  

 

EN GÜÇLÜ OLDUĞUMUZ FUAR BİLE SÖNÜK GEÇTİ
Ancak bu açıklamanın üzerinden çok geçmeden 16 – 18 Mayıs 2024 tarihleri arasında Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı düzenlendi. Kentin en güçlü olduğu sektör olan lojistiğe yönelik bu fuarda da katılımın düşük kalması, üst düzey katılımın istenilen seviyede gerçekleşmemesi tepkilere neden oldu. Firma sayısındaki katılım da düşük kalırken özellikle yabancı ziyaretçi ve fuarda stant alımlarındaki düşüş gözle görüldü.

 

ELEŞTİRİLEN ŞİRKET LOJİSTİK FUARI İÇİN SAHAYA İNDİ

Ancak aradan geçen sürede CNR Fuarcılık ile yola devam edilmesi eleştirileri arttırdı. CNR Fuarcılık, 2025 yılında düzenlenecek Lojistik ve Taşımacılık Fuarı için sahaya indi.

CNR Fuarcılık Genel Müdürü Mert Duman bu kapsamda, Mersin Bölge Müdürü Mustafa Başar ile birlikte, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ı ziyaret etti.

Başkan Çakır'a Meclis Üyesi Tamer Güner'in de eşlik ettiği ziyarette, fuarlar anlamında sektörlere yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.

 

CNR FUARCILIK MESİAD’I ZİYARET ETTİ

CNR Fuarcılık Genel Müdürü Mert Duman ve Mersin Yenişehir Fuar Müdürü Mustafa Başar, ardından Mersin Sanayi ve İş İnsanları Derneği’ni (MESİAD) ziyaret etti.

Ziyarette; kentimizde yapılması planlanan fuarlar hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

Fuarların yeni pazarlar açısından önemli olduğunu aktaran MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, Çukurova Bölgesinin üretim merkezi konumuna geldiğini ve başarılı fuarlar ile üretilen ürünlerin tanıtılması gerektiğini ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getire MESİAD Başkanı Gündoğdu, CNR Fuarcılık Genel Müdürü Mert Duman ve Mersin Yenişehir Fuar Müdürü Mustafa Başar’a teşekkür etti.

 

NE OLACAK BU FUARLAR?

Ziyaretler ve temaslar kentte ki fuarcılık şirketine yönelik eleştiri ve tepkilerin yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Bu temaslarda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği başta olmak üzere kent odaklarının fiyasko fuar organizasyonlara ‘dur’ denilip denilmeyeceğine ilişin görüşme yapıp yapmadığı merak konusu oldu.

 

2025 LOJİSTİK FUARI DA SÖNÜK MÜ GEÇECEK?

Eleştiri oklarının hedefi olan CNR Fuarcılık şimdi yeniden kentin en güçlü olduğu lojistik alanında 2025 yılı Ocak ayında fuar yapmaya hazırlanıyor.

Şirket fuar ile ilgili yaptığı açıklamada, “Litvanya'nın Klaipeda limanından başlayarak Polonya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan'dan sonra İstanbul'dan Türkiye'ye girip sonrasında da Mersin'den geçerek Iraktaki Fav limanına kadar gidecek olan 712 kilometrelik proje Türkiye'nin uluslararası yeni ticaret Koridorlarında yer almasını sağlayacak.

16-18 Ocak 2025 tarihlerinde Mersin Yenişehir CNR EXPO Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Lojistik sektörünün en iddialı ve kapsamlı fuarlarından olan CNR Lojistik Mersin Fuarı'mızda bu konunun da incelendiği bir Lojistik Zirvesi organize edilecek.

Uluslararası öncü lojistik firmalarının yer alacağı, yabancı ihracatçı ve tedarikçi firmaların lojistik çözümlerini inceleyerek yeni partnerler bulacağı fuarı Avrupa, Kuzey Afrika, Bağımsız Devletler Topluluğu, Uzak ve Orta Doğu ülkelerinden binlerce sektör profesyoneli ziyaret edecek. Yeni iş bağlantıları ve yeni ticaret rotalarının keşfedileceği fuarda gerçekleşecek olan B2B iş görüşmeleri, uzun soluklu iş anlaşmalarına ev sahipliği yapacak.

Yeni Uluslararası Çukurova Havalimanının açılması ile birlikte Adana ve Mersin başta olmak üzere Doğu Akdeniz bölgesi turizminde büyük artış olması bekleniyor.

Yeni Havalimanından Fuar Merkezimize belirli saatlerde ring seferler konulacak ve ziyaretçilerimizin ulaşımına destek olunacak.

Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Yenişehir Belediyesi, AKİB ve KOSGEBdestekleri ve UND, UTİKAD, AND işbirliği ile organize edilecek olan fuarımızda, lojistik sektörünün lider firmalarıyla ticaret rotalarının yeniden keşfedileceği, global lojistik pazarından daha fazla pay alma fırsatı yakalanacak.

Fuar esnasında ayrıca Mersin bölgesinin yöresinden kaynaklanan doğal güzelliğin sergileneceği turizm turları, tarih kültür turları, gastronomi turları ve Lojistik Zirvesi de organize edilecek” bilgilerin verdi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA