Hemşerimiz olimpiyatta tarih yazıyor | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Hemşerimiz olimpiyatta tarih yazıyor



 

HEDİYE EROĞLU

 

Türk atıcılık tarihinin ilk olimpiyat madalyası Mersinli milli sporcu Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan’dan geldi.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları 10 M Havalı Tabanca Karışık Takım müsabakasında ülkemizi temsil eden Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan toplamda attıkları 582 puanla Olimpiyat Sıralama Rekorunu da egale ederek Sırbistan ile Altın Madalya maçına çıkmaya hak kazandılar.

Aynı yarışmada mücadele eden İsmail Keleş - Şimal Yılmaz ikilisi ise 569 puanla olimpiyat 15'incisi oldu.


GÖZLER MERSİNLİ SPORCUDA

Mersinli sporcumuz Yusuf Dikeç, önceki gün erkekler 10 metre havalı tabanca kategorisinde finale kalamamıştı. Ancak Karışık Takım müsabakalarında tarih yazarak geri dönen Dikeç7in hedefi madalya.

Atıcılık tarihinde kazanılacak ilk madalyanın rengi 30 Temmuz günü TSİ 10:30’da TRT Spor Yıldız ekranlarında başlayacak olan madalya maçlarında belli olacak. Altın madalya için Sırbistan ile karşı karşıya geleceğiz.

 

BAKAN OSMAN AŞKIN BAK'TAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda milli sporcuları şu ifadelerle kutladı: "Ve Paris2024’teki ilk madalyamızı garantiliyoruz! Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan’dan oluşan Atıcılık 10m Havalı Tabanca Karışık Takımımızı canı gönülden kutluyorum. Haydi sonu altın madalya olsun!"

Atıcılık Federasyonu da yayınladığı kutlama mesajında, “Sporcularımıza ülkemize yaşattıkları bu gurur için gönülden tebrik eder, Altın Madalya yolunda başarılar dileriz” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA