Kadınlardan şiddet protestosu | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Kadınlardan şiddet protestosu



 

Mersin’de 24 Temmuz günü Musa Özel isimli erkek, boşanma aşamasında oldukları eşi Fatma Özel ile tartıştı. Musa Özel tartışma sırasında eşini, kayınpederi İbrahim A’yı ve kayınvalidesi Elif A’yı yanındaki tabancayla vurdu. Cinayetleri işlediği yerde bekleyen Musa Özel, jandarma ekiplerince gözaltına alındı. 25 Temmuz günü Musa Özel tutuklandı. Mersin Kadın Platformu, kadın katliamlarına karşı eylemde bir araya geldi. “Aileyi koruyan politikalarınız kadınları öldürüyor” diyen kadınlar basın açıklaması yaptı.

 

“AİLEYİ KORUYAN POLİTİKALARINIZ KADINLARI ÖLDÜRÜYOR”

Mersin Kadın Platformu, Yenişehir Pozcu’da bir araya gelerek boşanma aşamasında olduğu Musa Özel tarafından anne ve babası ile birlikte katledilen Fatma Özel nezdinde katledilen kadınlar için eylem yaptı. “Aileyi koruyan politikalarınız kadınları öldürüyor” yazılı pankartın taşındığı eylemde bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı Platform adına Güneş Doğdu, okudu. “Öfkeliyiz, isyandayız!” diyen Doğdu, “Mersin’de dün erkek şiddeti bir kız kardeşimizi daha aramızdan aldı. Fatma Özel ve anne babası Darısekisi Mahallesi’nde boşanma aşamasında olduğu Musa Özel tarafından öldürüldü.

 

“CEZASIZLIK POLİTİKALARINI UYGULAYANLAR CİNAYETLERİN FAİLİDİR”

Katilin tek başına olmadığını biliyoruz, kadın düşmanı politikalarınızdan, erkek adalet ve erkek devletten cesaret alan erkek failler kadınları katletmeye devam ediyor. Bugün kazanılmış haklarımıza saldıranlar, ‘kutsal aile’ yalanlarıyla boşanmayı engelleyenler ve cezasızlık politikalarını uygulayanlar bu cinayetlerin failidir.

Memleketteki yaşamdan yana her ne varsa savaş açmış olan iktidarın 9. yargı paketindeki hayvan katliamı maddesi komisyondayken AKP Konya milletvekili Mehmet Baykan, bir kadının hayvan katliamıyla ilgili kendisini aradığını ve bunu duyduğunda kadına, ‘Sizin gibilerin uyutulması için çözüm bulmamız gerekiyor.’ dediğini söyledi.

 

“AÇIK VE NETTİR Kİ BU DÜZEN KADINLARIN, HAYVANLARIN VE DOĞANIN KATİLİDİR”

Her gün kadınların katledilmesinin sorumlusu olan bu iktidar, sokaktaki dostlarımızın katledilmesinin önünü açarken yine kadınlara saldırıyor. Açık ve nettir ki bu düzen kadınların, hayvanların ve doğanın katilidir. Mehmet Baykan’da aynen fail erkekler gibi bu cesareti bir gece de İstanbul Sözleşmesi’inden çıkanlardan, 9. yargı paketiyle 6284’ün en caydırıcı hükmü olan tazyik hapsini itiraza açık hale getirmeye çalışanlardan alıyor. 9. yargı paketinin suçla etkin mücadele, ceza adalet sistemini güçlendirme, temel hak ve özgürlüklerin korunması gibi konularda önemli düzenlemeler içerdiğini söyleyen adalet bakanı Yılmaz Tunç önce neden 6284’ün etkin uygulanmadığını, neden kadınların boşanma aşamasında uzaklaştırma kararları çantalarındayken ailesiyle beraber katledildiğini açıklasın.

 

“İKTİDAR KENDİ BEKASI UĞRUNA AİLEYİ KADINLARIN YAŞAM HAKKININ ÖNÜNE KOYUYOR”

Bir haftada 10 kadının öldürülmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün kapısına dayanalı daha bir ay oldu. Bu bir ayda erkek şiddeti hız kesmedi. Çünkü iktidar kendi bekası uğruna aileyi kadınların yaşam hakkının önüne koyuyor. Çünkü kendi yarattığı yoksulluğu yönetmek için aileye ihtiyaç duyuyor. Çünkü aile demek kadınlar üzerinden karşılığı ödenmeyen kocaman bir emek demek. Hayatlarımızı ailenize, hayatlarımızı iktidarınıza feda etmiyoruz.

 

9. YARGI PAKETİNİ DERHAL GERİ ÇEKİN!

Katledilen kız kardeşlerimizin faili sizsiniz! En çok öldürüldüğümüz yer olan bizi kapatmaya çalıştığınız aileyi kutsayarak, boşanmaları engelleyerek hayatlarımıza kastetmekten derhal vazgeçin, katliamları durdurun. Kadın düşmanlığının ve erkek şiddetinin son bulması için bir gecede çıktığınız gibi İstanbul Sözleşmesine aynı hızla geri dönün, 6284’ü etkin uygulayın ve 9. yargı paketini derhal geri çekin!

Ne hayatlarımız ne haklarımız pazarlık konusu değildir, ne hayatlarımızdan ne de haklarımızdan vazgeçmiyoruz. Kutsal ailenize de kadın düşmanı politikalarınıza da boyun eğmeyeceğiz, katlettiğiniz kız kardeşlerimizin isyanıyla yaşamlarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz.Yaşasın feminist mücadelemiz, yaşasın kadın dayanışması!” diye konuştu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA