Mersin muhasebecilerinden zam kararı! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin muhasebecilerinden zam kararı!



 

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye’de yaşanan zam furyasına muhasebecilerde dahil oldu. Mersin’de de sektörün çatı kuruluşu olan Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (Mersin SMMMO), da zam kararı aldığını açıkladı.

Mersin SMMMO, temmuz ayı itibariyle enflasyon kaynaklı maliyet artışlarını gerekçe göstererek mali müşavirlik ve muhasebe hizmeti ücretlerin yüzde 35 zam yaptı.

Muhasebeci ve mali müşavirler üzerlerine yüklenen angaryalar ve gündemdeki sorunları ile alakalı çözüm talepleri gündemdeki yerini korurken yüksek enflasyonun altında ezilen üyelerini korumak için aldığı karar sektörde memnuniyet yarattı.

Muhasebecilerin Türkiye genelinde farklı oranlarda uyguladığı zam ile ilgili yapılan bilgilendirmelerde, sektörün yaşadığı zorluklara dikkat çekildi.

Maliye Bakanlığının her yapmış olduğu hareketten etkilenen mükellefin soluğu mali müşavir ve muhasebecilerin yanında aldığını bildiren sektör temsilcileri, “Ülkede yaşanan enflasyonun muhasebeye olan olumsuz etkilerinden hiç kimse haberdar değil. Meslek mensupları angarya ve üzerlerine vazife olmayan işlerin hep kendileri tarafından yapılmasının istenmesinden bıkmış vaziyetteler. Çalışmayan sistemlerden usanmışlar. Gece yarılarına kadar ekran başında sistem beklemekten yapılan uygulamaların ayrıntılı olmamasından hem fiziki hem de psikolojik olarak olumsuz etkilendiklerini belirtmişler. Herkes tatiline giderken adı olan ama gerçekte olmayan mali tatilde ve resmi bayramlar dahil mesai yapmaktan bıkmış vaziyetteler. Ülke de ekonominin lokomotifi durumunda olan mali müşavir / muhasebeciler nerdeyse mesleği bırakma safhasına kadar gelmiş durumda.

Mükellefler, ‘bütün istediklerim olsun, istediğim saatte her konuda, mali müşavir / muhasebecimi arayım’ istiyor ama bu sağlanan faydalardan yararlanıp mümkün olduğunca az ücret ödemek istiyor” bilgisi verdiler.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA