Havalimanı açılışa hazırlanıyor | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Havalimanı açılışa hazırlanıyor



 

Haber Merkezi

 

Adana ile Mersin arasında Tarsus'ta yapılacak Çukurova Havalimanı 13 yıl aranın ardından açılıyor. 2011'den beri 8 Ulaştırma Bakanı'nı eskiten Çukurova Havalimanı için açılış tarihi verildi. Çukurova Havalimanı’nın 10 Ağustos'ta hizmete açılıyor.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 10 Ağustos 2024 tarihinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını gerçekleştireceği, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda açılışa yönelik hazırlıkları inceledi, havalimanında faaliyet gösterecek olan kurum ve kuruluşların temsilcileriyle koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

Vali Pehlivan’a, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, İl Emniyet Müdürü Kâmil Karabörk, İl Jandarma Komutanı V. Jandarma Albay Mehmet Özkul, Sahil Güvenlik Komutan V. Yarbay Fecri Yılmaz, DHMİ Havaalanı Müdürü Seracettin Yıldırım, Favori Air-Port İşletme Müdürü Oğuz Oflaz, Havalimanı Koordinatörü Uğur Hızal ve ilgili diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri eşlik etti.

Vali Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; alt yapı, üst yapı çalışmaları tamamlanan ve açılış günü belirlenen havalimanının genel güvenliği, işleyişi, iç ve dış hatlarda verilecek olan hizmetler, havalimanı bünyesinde faaliyet gösterecek olan kamu kurumlarının yerleşimi, personel yapısı, yerine getirecekleri iş ve işlemler, birimler arası koordinasyon ve ilgili çeşitli hususlar değerlendirildi, hazırlıklar gözden geçirildi.

Toplantının ardından Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet; havalimanı içerisinde ve çevresinde incelemelerde bulundu, yürütülen çalışmalar ve işleyiş hakkında ilgililerden bilgiler aldı. Havalimanı yerleşkesi içerisinde bulunan Jandarma Koruma Tabur Komutanlığını ziyaret etti.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA