Deniz Ticaret’ten ilginç MIP çıkışı! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Deniz Ticaret’ten ilginç MIP çıkışı!



 

Hediye Eroğlu

 

AKP iktidarının Mersin’e yapımı için söz verdiği ancak 28 yıldır hayata geçmeyen Ana Konteyner Limanı yatırımının Adana’ya kaldırıldığı iddialarına tepkiler sürüyor.

Son alarak Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) öncülüğünde kentteki dernek, cemiyet, oda ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenlenerek iktidara seslenildi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, kaydırmanın arkasındaki lobilerden biri olduğu öne sürülen MIP’in konuyla ilgili olmadığı açıklaması geldi.

 

LOKMANOĞLU GERİLDİ

Toplantının soru cevap bölümünde, geçtiğimiz günlerde MESİAD eski başkanlarından Mustafa Güler’in gündeme getirdiği, Ana Konteyner Limanı’nın Adana’ya yapılmasının Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ’ye (MIP) yarayacağı iddiası Lokmanoğlu’na soruldu. Lokmanoğlu soruya, gerilerek sert bir tonda açıklama yaptı.

 

MIP’İN İLGİSİ YOKMUŞ!

“MIP konusu bence bu toplantıyı fazla ilgilendirmez” diyen MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, “Biz bu limanın HUB liman olması için neredeyse 30 yıldır uğraşıyoruz. 30 yıldır MIP ne, limanı de işleten bir kuruşun vardı.

MIP’in buna karşı lobi yapıp yapmaması beni hiç ilgilendirmiyor, MIP buraya gelip özelleştirme idaresinden kazanmış ve burayı çalıştıran bir firma. Burada konumuz MIP değil. MIP ister lobi yapsın ister yapmasın, Adana’da bizim aleyhimize lobi yapıyor, başkaları da yapıyor. Bizim aleyhimizle lobi yapanların peşinde koşacağımıza kendi işimizi takip etmemiz lazım” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA