Yeni MİY’de istifa depremi! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Yeni MİY’de istifa depremi!



 

Yeni sezon hazırlıkları için rakip takımlar yoğun bir mesai yürütürken Yeni Mersin İdman Yurdu’nda kriz yaşanıyor. Yaklaşan yeni sezon için hazırlık beklenirken Başkan Metin Saltık’ın istifası ile deprem yaşandı! Endişe veren gidişat, “Mersin çöküyor mu? Sonun başlangıcı mı yaşanıyor” yorumlarını gündeme getirdi

 

TAKIM ORTADA MI KALDI?

Ligin bitimine 2 hafta apar topar takımın başına getirilen Teknik Direktör Adem Çağlan, Kastamonuspor ile anlaşarak kentten ayrılırken Mersin ekibinin hoca arayışı ile ilgili bir çaba sarf etmemesi dikkat çekti. Yapılacak transferlerde hoca görüşünün dikkate alınmasının önemi bilinirken hem teknik direktörünü bulamamış olan hem de geç kalan Kırmızı Lacivertli ekipte yaşananlar istifaları beraberinde getirdi.

Murat Altındere ve Halit Şimşek başta olmak üzere yöneticiler bir bir takımdan ayrılırken Kulüp Başkanı Metin Saltık’ın, ‘aile şirketi’ olarak yönettiği takımı devretmek ile ilgili sık sık dile getirdiği açıklamaları ‘takım ortada mı kaldı?’ sorularına neden oldu.

 

BAVUK’UN GİDİŞİ SİNİRLERİ GERDİ

Yönetimden taraftara her kesimin adeta ölüm sessizliğine büründüğü Yeni Mersin İdman Yurdu’nda belirsizlik ortamı takımda da erimeye neden oluyor. 

Şuana kadar takımdan sözleşmesi biten 3 futbolcu kulüpten ayrılırken, son olarak 2025’e kadar sözleşmesi olan takımın bel kemiği olan golcü Fuat Bavuk’un Van Spor’a transfer olması camiada sinirleri gerdi.

 

SONUN BAŞLANGICINDA MIYIZ?

Son olarak geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında “Biz yanlışsak eğer bu takımın başında, bizi yanlış görüyorlarsa, biz teslim etmeye de varız” diyen Başkan Metin Saltık istifa ettiğini açıkladı. Kulübün sosyal medya hesabından duyuruda Başkan Saltık, “2017-2018 yılında çıkmış olduğum sevdam... İçel Spor olarak başlamış olduğum Süper Amatör Liginden bugün itibariyle 2. Ligde bulunan Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol A.Ş. olarak, çok sevdiğim gurur duyduğum Mersin'imin onuru, gururu, altın markası ve ortak değerini küllerinden var ederek bugünlere taşımanın onuru ve gururu ile Kulüp Başkanlığı görevimden ayrılma kararı almaktayım” dedi.

 

İSTİFA EDEN BAŞKAN TOPU KENT YÖNETİMİNE ATTI

İstifa eden Saltık, takımın kaderini Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında kent yönetiminin inisiyatifine bıraktı. Saltık,  İnsiyatifleri, tasarrufları ve talimatları doğrultusunda, belirleyecekleri kişilere kulübü borçsuz, tertemiz bir şekilde devir ve teslim etmeyi taahhüt ediyorum. Yeni Mersin idman Yurdu takımı Saltık Ailesi veya Metin Saltık'ın şahsi takımı değildir. Tüm Mersin halkının ortak paydası markası ve kırmızı şeytanlarla birlikte tüm Taraftarlarımızın takımıdır. Kişiler gelir gider, as olan Yeni Mersin İdman Yurdu takımıdır” dedi.

 

RAKİPLER DOLU DİZGİN

Öte yandan TFF 2. Lig’de 2024-2025 sezonunda Yeni Mersin İdman Yurdu'nun mücadele edeceği gruptaki rakipleri ise yeni sezon hazırlıklarını dolu dizgin sürdürüyor.

Yeni MİY’in de olduğu Kırmızı Grup’ta mücadele edecek diğer ekipler şöyle;

68 Aksaray Belediye Spor, Sigorta Van Spor Futbol Kulübü, Ankara Demirspor, Arnavutköy Belediyesi, Belediye Derince Spor, Beyoğlu Yeni Çarşı Spor, Bucaspor 1928, Çimentaş Elazığspor, Diyarbekirspor, Erbaaspor, Giresunspor, Karacabey Belediye Spor, Karaman Futbol Kulübü, Menemen Futbol Kulübü, Nazilli Belediyespor, Serik Belediyespor, Somaspor.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA