Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü Mersin’de törenle kutlandı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü Mersin’de törenle kutlandı



 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosluğu tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, gaziler ve kent protokolü katıldı.

Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ile TMT Mücahitler Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ve Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri derneği Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mersin Kültür Merkezi'nde devam etti.

 

"BARIŞ HAREKATI, 'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYEN' HERKES İÇİN MUTLU BİR GÜN VE BAYRAMDIR"

KKTC Mersin Başkonsolosu Mendeli, törende yaptığı konuşmada, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı hep birlikte kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Kıbrıs Barış Harekatı'nın, kendi yurdunda sonsuza dek var ve hür olma mücadelesini kazanan Kıbrıs Türk halkının, ana vatan Türkiye ile omuz omuza her türlü zorluğa göğüs gelebileceğinin ispatı olduğunu vurgulayan Mendeli, "Barış Harekatı, 'ne mutlu Türk'üm diyen' herkes için mutlu bir gün ve bayramdır. Bizler de bugün burada bir savaşın değil Kıbrıs adasında barışın, huzurun ve insanca yaşanılabilmenin yıl dönümünü kutluyoruz. Bugün KKTC'de korkusuzca, özgürce yaşıyorsak, bunu halkımızın büyük fedakarlığına, direnişlerine, vatanımız uğruna can veren aziz şehitlerimize, kahraman mücahit ve Mehmetçiklerimize borçluyuz. Bu kutlu yıl dönümünde başta özgürlük mücadelesi liderimiz doktor Fazıl Küçük, kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş, 1974 Barış Harekatı'nın önünü açarak, bizi soykırımdan kurtaran dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ve kabine üyeleri olmak üzere, istiklal ve istikbal uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi, mücahitlerimizi minnetle yad ediyorum" dedi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümüne ilişkin video gösteriminin yapıldığı etkinlikte, Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Ali Efe, 'Benim iki bayrağım var' adlı şiiri okudu. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bando ekibinin mini konser verdiği etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi gösteri sundu, Jandarma komandoları Zeybek oynadı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA