ÇBK Mersin’e kolay grup | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

ÇBK Mersin’e kolay grup



 

SUAT ÖZDAL

 

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde normal sezonun grup kuraları çekildi. Temsilcilerimizin rakipleri belli oldu. Almanya'nın Münih kentinde gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda ilk kez yeni formatıyla oynanacak turnuvanın 2024-2025 sezonu grupları belirlendi.

Euroleauge Kadın Şampiyonlar Ligi’ne 9 farklı ülkeyi temsil eden toplam 19 kulüp kayıt yaptırdı. Bu sezon format değişikliğine gidildi ve 4 gurupta 4’erli takıml yer aldı. Final 8 uygulaması ile kupanın sahibini bulacağı turnuva gruplarında son sırayı alan takımlar Euro Cup 16 turunda yer alacak.

Temsilcimiz ÇBK Mersin ve Fenerbahçe'nin de aralarında bulunduğu 13 kulüp, şampiyonada direkt yer bulunurken, kalan 3 kulüp ise 18 ve 25 Eylül'de oynanacak iç saha-deplasman maçlarıyla belirlenecek.

Elemeler, 18 ve 25 Eylül tarihlerinde iç saha ve deplasman serisinde iki kulüpten oluşan üç eşleşmeyle oynanacak ve her eşleşmenin galibi Euroleauge Kadınlar Liginde mücadele edecek.

 

RAKİPLER MERSİN’İN DİŞİNE GÖRE

Kura çekimi sonrası temsilcimiz ÇBK Mersin’in da bulunduğu B Grubunda şu takımlar yer aldı; Fransa’dan Tango Bourges Basket, Yunanistan’dan Olympiacos SFP, Macaristan’dan KSC Szekszard ve Çekya’dan Zabiny Brno.

Mersin temsilcisi Turuncu Lacivertli ekip, Avrupa’da şampiyonluk iddiasıyla yola çıksa da son 2 sezonda bir dörtlü final ve bir de final oynamaktan öteye gidemedi.

Ligde de aynı şekilde parkede fırtına gibi esse de son 2 sezondur finalde kupayı Fenerbahçe’ye kaptıran ÇBK’nın, bu sene kupa hasretine son verip vermeyeceği merak ediliyor.

 

FENERBAHCE VE BEŞİKTAŞ’TA DURUM NE?

Kadınlar Avrupa Ligi'nde son 2 sezonun şampiyonu Fenerbahçe, C Grubu'nda Villeneuve d'Ascq LM (Fransa), KGHM Polkowice (Polonya) ve Zaragoza (İspanya)/CSM Constanta (Romanya) arasındaki elemenin galibiyle mücadele edecek.

Beşiktaş ise grup aşamasında mücadele edebilmek için Basket Landes (Fransa) ile eleme müsabakaları oynayacak. Siyah-beyazlı ekip, rakibine üstünlük kurduğu takdirde A Grubu'nda Beretta Famila Schio (İtalya), DVTK HUN-Term (Macaristan) ve Perfumerias Avenida (İspanya) ile A Grubu'nda karşılaşacak.

Organizasyonda eleme maçları 18-25 Eylül'de oynanacak. Grup müsabakaları ise 9 Ekim'de başlayacak.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA