Tarsus’ta İsmetpaşa çıkmazı! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Tarsus’ta İsmetpaşa çıkmazı!



 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de Tarsus Belediyesi 2021’de, İsmetpaşa mahallesinde kentsel dönüşüm projesi başlattı, bölgede yüzlerce konut yıkıldı. Ancak aradan geçen sürede hala söz verilen yeni evler yapılmadı. Üstelik belediyenin inşa etmediği binaları usulsüz olarak satmaya başladığı öne sürüldü. Usulsüzlük iddiaları ile ilgili idari inceleme başlatılırken dönemin belediye yöneticilerinin yargılanması dahi gündeme geldi.

 

MAHALLELİ BELİRSİZLİKTEN BIKTI

Ancak mahallenin sabrı kalmadı. Sık sık yeni belediye yönetiminin projeye dair ne yapacağını sorun ve bir cevap bekleyen mahalle halkı ile bira raya gelen Belediye Başkanı Ali Boltaç, kendi çözümünü dayattı.

Belediyenin Temmuz ayı meclis toplantısında Belediye olarak İsmetpaşa Mahallesi ile ilgili bir çalışma yaparak, rapor hazırlandığını söyleyen Boltaç, “Benim burada ki önceliğim mağdur olan vatandaşlar. Henüz hukuki bir süreç başlamadı, konu kavuşturma aşamasında. Daha hala araştırma aşamasındayız daha burayı aşamadık. Bu aşamadan sonra hukuki süreç başlayacak. Fakat burada mağdur olan vatandaşlar var” dedi.

 

BAŞKAN FEDAKARLIK İSTEDİ

Mecliste mağdur vatandaşlarla bir araya geleceğini açıklayan Başkan Boltaç, bu sözünü tuttu. İsmetpaşa sakinleri ile belediyede bir araya gelen Boltaç, çözüm adına geliştirdiği ara formülü paylaşarak, mahalle sakinlerinden fedakarlık istedi.

Boltaç, mahalle halkına hitaben yaptığı konuşmasında, “El birliğiyle, dayanışma içinde, mağduriyet yaşayan her vatandaşımızın sorunlarını en kısa sürede çözüme kavuşturmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

 

TESKİ PROTOKOLÜ NASIL GEÇERSİZ OLUYOR?

Hak sahibi mahalleli ile belediye şirketi TESKİ ile yapılan protokolün hiçbir geçerliliği olmadığını da savunan Başkan Boltaç, bu açıklaması ile tepki çekti.

Mahalle sakinleri, “İsmetpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi, TESKİ ile mahalle sakinleri arasında yapıldı. Madem geçerliliği yok neden noter onaylı protokol yapıldı? Yapılan noter onaylı protokolde 3 yıl için de İsmetpaşa Mahallesi sakinlerine evleri teslim edilecekti. 3 yıl geçti sahada çivi bile çakılmadı.

 

“3 YILDIR KİRADA SÜRÜNÜYORUZ”

Madem yapmayacaktınız projeyi neden İsmetpaşa Mahallesindeki bütün evleri yıktınız?

Evlerinden olan İsmetpaşa mahallesi halkı kiralarda sürünüyor.

‘TESKİ’nin inşaat yapma yetkisi yok’ deniliyor. TESKİ inşaatı kendisi yapmayacak inşaat firmalarına yatıracaktı. Kaldı ki İsmetpaşa Mahallesindeki evlerin yıkım işi kültürel faaliyet miydi? Bu bir inşaat faaliyetidir. Kim izin verdi evlerin yıkılmasına?

TESKİ, İsmetpaşa Mahallesi dışındaki Tarsuslulara belediye hissesinden daire satışı yaptı. Yetkisi yoksa peki bu nasıl geçerli oluyor?

TESKİ İsmetpaşa Mahallesi sakinleriyle yaptığı noter onaylı sözleşme geçersiz, TESKİ İsmetpaşa Mahallesi dışındaki insanlara sattığı daire geçerli öyle mi?

TESKİ lav edilince sorunlar bitecek mi diye düşünüldü?

Tarsus Belediyesi TESKİ’nin sahibiyse, projeyi yapmak Tarsus Belediyesinin görevidir” diyerek belediyeyi üzerine düşen sorumluluğu almaya çağırdı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA