Haziran yağışları yüzde 80 düştü! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Haziran yağışları yüzde 80 düştü!



 

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye geneli haziran ayı yağışı normalinin ve geçen yıl haziran ayı yağışının altında gerçekleşti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerinden derlenen bilgilere göre, 2024 yılı Haziran ayı yağışı 11.9 mm, haziran ayı normali (1991-2020) 33.6 mm, 2023 yılı Haziran ayı yağışı 58.1 mm oldu. Yağışlarda normaline göre yüzde 65 ve geçen yıl haziran ayı yağışlarına göre yüzde 80 azalma meydana geldi.

 

TÜRKİYE GENELİNDE SON 23 YILIN EN DÜŞÜK HAZİRAN AYI YAĞIŞI GERÇEKLEŞTİ

Türkiye genelinde son 23 yılın en düşük haziran ayı yağışı gerçekleşti. Haziran ayı yağışları Batı ve Orta Karadeniz, Kırklareli hariç Marmara Bölgesi’nin tamamı, Kıyı Ege, Antalya’nın doğusu, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Elazığ, Diyarbakır ve Bingöl çevrelerinde normaline göre yüzde 60’a varan azalmalar gösterirken, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illeri sahil kesimlerinde yüzde 20’nin üzerinde artışlar görüldü.

 

AKDENİZ’DE SON 23 YILIN EN DÜŞÜK YAĞIŞI MEYDANA GELDİ

Bölge geneli yağışlarda tüm bölgeler normalinin altında yağış almış, en fazla azalma gösteren bölge yüzde 92 ile Marmara Bölgesi oldu. Ege ve Akdeniz bölgelerinde son 23 yılın, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde son 21 yılın, İç Anadolu Bölgesi’nde son 12 yılın en düşük yağışı meydana gelmiştir.

İl geneli yağışlarda en fazla yağış 97.0 mm ile Rize’de, en az yağış ise 0.4 mm ile İzmir’de gerçekleşti. Normaline göre en fazla artma yüzde 26 ile Hakkari’de, en fazla azalma ise yüzde 98 ile Çanakkale’de meydana geldi.

Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kocaeli, Yalova’da son 64 yılın, Adana, Ardahan ve Osmaniye’de son 44 yılın, Adıyaman, Aydın ve Kütahya’da son 23 yılın, Manisa’da son 22 yılın, Amasya, Balıkesir, Bartın, Bolu, Çankırı, Çorum, Düzce, Eskişehir, İstanbul, Karabük ve Kastamonu’da son 21 yılın en düşük yağışı gerçekleşti.

 

YAĞIŞLI GÜN SAYISI 6,5’DEN 3,4’E DÜŞTÜ

Türkiye genelinde haziran ayında ortalama 3.4 yağışlı gün görüldü (1991-2020 normali 6.5 gün). Yağışlı gün sayıları Ege Bölgesi’nin orta ve kıyı kesimi ile Antalya’nın batısı, Adana’nın güneyi, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş çevrelerinde 3 günün altına düşerken, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimleri ile Doğu Karadeniz çevrelerinde 10-15 gün aralığında gerçekleşti.

 

AKDENİZ’E DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerinden derlenen bilgilere göre Akdeniz Bölgesinin haziran ayı yağışı 6.4 mm, normali 21.2 mm ve 2023 yılı Haziran ayı yağışı 48.3 mm oldu. Yağışlarda normaline göre yüzde 70, 2023 yılı Haziran ayı yağışına göre yüzde 87 azalma gerçekleşti.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA