Danıştay’dan Karaduvar’a güzel haber | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Danıştay’dan Karaduvar’a güzel haber



 

Haber Merkezi

 

Mersin’in sahil bölgelerinden olan Karaduvar Mahallesi’nde 2020 yılında 150 bin metrekarelik bir alanı ''Toros Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Mersin Özel Endüstri Bölgesi'' ilan eden Cumhurbaşkanı Kararı iptal edildi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen tarafından açılan davada, Danıştay 10. Dairesi, hukuka uygun olmayan ''ÇED olumlu'' raporunun iptaliyle Cumhurbaşkanı Kararı’nı da hukuka uygun bulmadı ve iptal etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Başarır, şunları söyledi: ''Karaduvar Mersin’in en güzel, en tarihi mahallelerinden bir tanesi. Biz oraya gerçek anlamda yatırım bekliyoruz; sahil bandı projesi kapsamında turizme açılması ve bu yönde yatırımların olmasını bekliyoruz. Ama Cumhurbaşkanı, 2020’de Toros Tarım A.Ş.’ye orayı endüstri bölgesi ilan etmişti. Çevreyi kirletecekti. Karaduvar’ı yaşanmayacak hale getirecekti. 27. Dönem Milletvekilleri Alpay Antmen, Cengiz Gökçel ve ben Ali Mahir Başarır, Danıştay’da dava açtık. Danıştay bizi haklı gördü. Burada hiçbir koşul oluşmamış. Burada 'bölge, doğal güzellikler, Karaduvar talan edilemez, kirletilemez' dedi ve Cumhurbaşkanı kararnamesini iptal etti. Bu yanlış karar yargıdan döndü. Mersin adına, Karaduvar adına çok teşekkür ediyorum. Geçen dönem beraber görev yaptığım Cengiz Gökçel’e teşekkür ediyorum. Mersin’in bir santim toprağını kirletmeyiz, kirlettirmeyiz, buna izin vermeyiz.''

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA