Yargı paketine reform eleştirisi | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Yargı paketine reform eleştirisi



 

Haber Merkezi

 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Adalet Komisyonunda 9. yargı paketi üzerine yapılan görüşmelere katıldı. Ekmen, kapatılamayan Anayasa Mahkemesi’nin işlevsizleştirilmesine dikkat çekti.

 

“REFORMİST VEYA İYİLEŞTİRİCİ BİR DÜZENLEME BU PAKET İÇERİSİNDE YOK”

Geçmişte yargı paketlerinin yenilik ve reform içeren hususlar için kullanılan bir ifade olduğunu belirten Ekmen, bu ifadenin de patentinin AK Parti’ye ait olduğunu ama paketin içinde yenilik ve reform içeren bir düzenleme olmadığını vurguladı. Ekmen, “Uzun bir süre toplumda beklentiler arttırılmış ama beklentilere uygun düzenlemeler bu teklif metnine girmemiştir. AK Parti Adalet Bakanlarının yayınladığı yargı reformları, insan hakları eylem planları ve seçim bildirgelerinde yer alan iyileştirici unsurlar dahi bu paket içerisinde yoktur” ifadelerini kullandı.

 

“BU PAKET MAKSADI KARŞILAMAYACAK”

Bahsi geçen paketin Anayasa Mahkemesi’nin iptal düzenlemelerini süresi dolmadan hayata geçirmeyi hedefleyen bir pakete dönüştüğünü ifade eden Ekmen, “Anayasa Mahkemesi’ne baktığımız zaman bu paket maksadı karşılayacak mıdır? Maalesef karşılamayacaktır. AK Parti'nin ilk on yılında hatırlarsınız, gerek Anayasa Mahkemesi gerek Danıştay’ın verdiği birçok karar bir yargı vesayeti tartışmasına konu olurdu” dedi.

'Anayasa Mahkemesi üyelerinin tamamını AK Parti atadı’

Geçmişte siyasi irade ile yargı iradesi arasındaki yaklaşım farkına dikkat çeken Ekmen, siyasi iradeyi kuşatan ve blokaj uygulayan yaklaşımlar içerdiğinin ifade edildiğini belirtti. Anayasa Mahkemesi’nin AK Parti döneminde birçok anayasa değişikliğiyle reforme edildiğinin önemine vurgu yapan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Anayasa Mahkemesi kuruluş kanununun AK Parti döneminde çıkarıldığını hatırlatarak devam etti. Ekmen, “Anayasa Mahkemesi üyelerinin tamamını AK Parti atadı. Bu üyelerin oy birliğiyle verdiği kararlar, bugün kararların etrafından dolanmak suretiyle işlevsizleştiriliyor” ifadelerini kullandı.

 

“KARARLAR UYGULANMAYARAK MAHKEME İŞLEVSİZLEŞTİRİLİYOR”

Sayın Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi’ni kapatma talebini hatırlatan Ekmen, her birini AK Partili vekillerimizin çok iyi tanıdığı Anayasa Mahkemesi üyelerinin evrensel hukuku, Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasal hukukunu dikkate alarak verdiği kararların uygulanmaması ile kapatılamayan mahkemenin işlevsizleştirildiğini belirtti. Ekmen, konuşmasına “Anayasa Mahkemesi’nin itibarını korumak hepimizin hukukunu korumaktır. Anayasa Mahkemesi’nin kapatma çağrılarının yapıldığı dönemde, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararları işlevsizleştirmek, burayı kapatamıyorsak bile burayı işlevsizleştirmek ve itibarsızlaştırmak sonucuna dönüşecektir” sözleriyle devam etti.

 

“İKİNCİ BAROLAR BAŞARISIZ BİR PROJEYE DÖNDÜ”

Beşinci yılına giren iki numaralı baroların başarısız bir projeye dönüştüğünü belirten Mehmet Emin Ekmen, baroların AK Parti’ye avukatları dahi çekemediğini, AK Parti’den avukat arkadaşların bir nolu diye tabir edilen geleneksel barolarda kalmayı tercih ettiğini belirtti. Ekmen, İstanbul ve Ankara iki nolu barolarının İsrailli savaş suçlularının Türk Ceza Kanunu’na uygun olarak yargılanması konusunda suç duyurularının dahi bakanlıkça onaylanmadığına dikkat çekti. Ekmen, “Dolayısıyla başarısız bir projenin tamamen rafa kaldırılmasını bekliyorken, adalete, hakkaniyete, anayasaya ve kanuna aykırı bir şekilde buralara adeta para pompalayarak ayakta tutma girişiminin, adeta mahkeme üyelerine dalga geçercesine küçük bir oynamayla tekrar buraya getirilmesi de maalesef imza sahibi arkadaşlarımıza da siyasi iradeye de yakışmamıştır” dedi. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, son olarak “Ben bu düşüncelerle teklifin anayasaya aykırılık iddialarına katıldığımı ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA