CHP’li Yılmaz’dan sahipsiz hayvanlarla ilgili teklife tepki | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

CHP’li Yılmaz’dan sahipsiz hayvanlarla ilgili teklife tepki



 

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, AKP'nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu köpek katliamını da içeren yasa teklifine tepki gösterdi.

AKP’nin sıkıştığı her dönemde gündem değiştirmek için masum sokak hayvanları üzerinden gündem değiştirme çabasını anımsatan Başkan Yılmaz, “Emekli, memur, asgari ücretli, çiftçi ‘geçinemiyorum’ diye bağırırken; AKP bir kez daha gündem değiştirme peşinde. Ülkemizi her alanda krize sürükleyen AKP şimdi de masum canlar üzerinden rant elde etme peşinde” dedi.

 

AKP FATURAYI MASUM CANLARA KESMEK İSTİYOR

Mevcut yasanın uygulanmadığını anımsatan Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: “AKP’nin 22 yıllık iktidarında, Hayvanları Koruma Kanunu uygulanmadı. Kısırlaştırma, aşılama yapılmadı. Yasaya uymayanlar cezalandırılmadı. Devlet ve sermaye ortaklığıyla hayvan üretimi ve satışı yasaklanmadı.  Hayvanları terk edenlere ceza verilmedi. Kendi sorumluluğunu yerine getirmeyen AKP bu kez de faturayı masum canlara kesmek istiyor.”

 

“HAYVANLARIN CANLARI ÜZERİNDEN TOPLUMU AYRIŞTIRMAYIN”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasından örnek veren Başkan Yılmaz, “Mersin’de mevcut barınak iyileştirildi. Sokaktaki canları kısırlaştırma çalışmalarını sürdürüyor. Mersin’de hayata geçirilen başarılı çalışmaya rağmen sorumluluğu tek başına belediyelere yüklemek çözüm olmuyor. Tüm Türkiye genelinde kısırlaştırma kampanyası hayata geçirilmelidir. Aksi halde sorun uzun vadede çözülemez. Hayvanseverler yıllardır, ‘Kısırlaştır aşılat yerinde yaşat’ çağrısı yapıyor. Bu çağrıya kulak verin. Masum hayvanların canları üzerinden toplumu ayrıştırmayın” dedi.

 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA