15 Temmuz darbe girişimi kavramlar üzerinden ele alındı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

15 Temmuz darbe girişimi kavramlar üzerinden ele alındı



 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında anma etkinliği düzenlendi. Panel şeklinde gerçekleştirilen etkinlik, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde yapıldı. Panel öncesinde Üniversite Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Fotoğraflarla 15 Temmuz” sergisi de konukların ziyaretine açıldı.

Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Mersin Şehit Altuğ Verdi Polis Okulu Müdür Vekili Selma Petek, Rektör Danışmanları Prof. Dr. İlker Fatih Kara, Doç. Dr. Erhan Arslan ile etkinlikte panelist olarak yer alan Doç. Dr. Buğra Sarı, yine panelde konuşmacı olarak görev alan Polis Akademisi İç Güvenlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Yıldız, dekanlar, müdürler, daire başkanları ile idari personeli ve POMEM öğrencilerinin katılım sağladığı etkinliğe; cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı.

TRT Haber'in hazırladığı "15 Temmuz'da, En Uzun ve Karanlık Gecede Neler Yaşandı?" adlı belgeselin izlenmesinin ardından MEÜ İlahiyat Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Mehmet Akif Çağlar tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Yine İlahiyat Fakülte öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Zeki Uyanık'ın, vatanı uğruna kendisini feda eden tüm şehitlere dua okumasının ardından panele geçildi.

“15 Temmuz: FETÖ Tehdidi ve Millet Direnişinin Sosyolojisi" başlıklı panelde ilk konuşmayı Rektör Danışmanı Doç. Dr. Buğra Sarı yaptı. Doç. Dr. Buğra Sarı, "FETÖ/PDY Tehdidi: Terör Yapısı ve Örgüt Profili" başlıklı konuşmasında önce terörizmin ve FETÖ, PKK gibi terör yapılanmalarının psikolojik taktiklerinden ve usullerinden bahsetti. FETÖ içerisindeki yapılanmayı ve kurgulanan hainliği örnekleriyle anlatan Doç. Dr. Sarı, 15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin öncesinden bu yana yapılan hainlikleri örnekleriyle aktardı. Doç. Dr. Buğra Sarı, FETÖ ile mücadele konusunda neler yapılması gerektiğinden ve neler yapıldığından da örneklerle bahsederek konuşmasını tamamladı.

 

Paneldeki bir diğer konuşmacı olan Polis Akademisi İç Güvenlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Yıldız, konuşmasına 15 Temmuz hain darbe girişimini kavramlar üzerinden tanımlayacağını belirterek başladı. "Bu hain darbe girişimini yapan ve planlayanlar kimlerdi, direnenler kimlerdi? Yani kimlik... Milli irade kavramı, meşruiyet kavramı, sivil siyaset kavramı ve direniş kavramı üzerinden tanımlayacağım." dedi. Sosyolojik unsurlarıyla toplumsal bir hareket olan 15 Temmuz girişimini anlatan Yıldız, konuşmasını canlarını yitiren tüm şehitlere rahmet dileyerek tamamladı.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar tarafından, panelist Polis Akademisi İç Güvenlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Yıldız'a çiçek takdimi gerçekleştirilerek anma etkinliği sona erdi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA