Tarsus’un sinek tepkisi büyüyor | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Tarsus’un sinek tepkisi büyüyor



 

HEDİYE EROĞLU

 

Sıcakların başlamasından buyana kent gündemini meşgul eden sinekle mücadele sorunu büyüyerek devam ediyor. Kırsaldan kent merkezine hemen hemen her bölgeden yoğun bir şekilde artarak süren sinek şikayetleri son olarak Tarsus’tan geldi.

 

Geçtiğimiz günlerde yapılan Tarsus Belediyesi’nin Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı 8. Birleşimin 1. Oturumunda konuyu yeniden gündeme getiren isim MHP’li Meclis Üyesi Mehmet İnak oldu.

Sorunun çözümü için Mersin Büyükşehir Belediyesini ve ilgilileri göreve çağıran İnak, “İlçemizde yaz aylarında sık sık gündeme gelen sinek sorunu devam ediyor. Tarsus çok sıcak, ayrıca kurban bayramını atlattık maalesef her yerde kara sinek var. Bu konu da yine Büyükşehir Belediyemizin sorumluluğunda ancak bir hemşeriniz olarak Tarsuslu olarak gündeme getirmek zorundayız. Sinekten geçilmiyor özellikle akşam 19:00’dan sonra dışarılarda durulamıyor. İlaçlama yapılıyor görüyoruz farkındayız fakat bunun yetersiz olduğunu, bunlarla alakalı daha çok çalışmak gerektiğini belirtiyoruz” dedi.

 

BAŞKAN BOLTAÇ “KARA SİNEK KONUSUNDA HAKLISINIZ”

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ise cevaben yaptığı konuşmada “Kara sinek konusunda haklısınız ama ne kadar çalışma yaparsanız yapın bu işte havaya sıktığınız ilaçtan ziyade önemli olan lavra çalışması. Lavra çalışmasının ne kadar aktif bir şekilde yapıldığını ben çok iyi biliyorum. Ama bu dönem 2,5 ay gibi bir süre inanılmaz yağışlı bir süreç geçirdik. İlaç atıldı ama yağmur yağınca etkisi gitti. Böyle bir sıkıntı yaşandı. Bir de şimdi son dönemlerde Kurban Bayramı geride kaldı. Temizlik İşleri Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Bayramda izinsiz, firesiz çalışıldı. Hepimize bayramdı ama onlar çalıştılar. Mümkün mertebe her yerde bu anlamda münferit birkaç olayın dışında sorunsuz bir bayram geçirdik.

Biraz da vatandaşlarımızın da biraz duyarlı olması lazım. Hepimiz bu çevrede, doğada yaşıyoruz. Kendi evimizin içini nasıl ki pırıl pırıl yapıyor, kirli bırakmıyorsak, çevreye saygılı, duyarlı olmalı, çevre kirliliği önlenmeli. Büyükşehir Belediyemizde gereğini yapıyor. Biz de üzerimize düşeni yapıp bu sorunu minimize edeceğiz” diye konuştu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA