Yargı paketindeki soyadı dayatmasına tepki | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Yargı paketindeki soyadı dayatmasına tepki



 

Haber Merkezi

 

AKP’li vekiller tarafından TBMM’ye sunulan 9. yargı paketinde kadının soyadını kullanmasına ilişkin düzenlemeye kadın örgütleri tepkili. Daha önce Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından kadın-erkek eşitliğini ihlal ettiği gerekçesiyle iptal edilmesine rağmen yeni teklifte kadının evlendiği erkeğin soyadını alması zorunlu kılınıyor.

 

“AİLE BÜTÜNLÜĞÜ” GEREKÇESİ

Pakette yer alan ve kadının evlendiği kişinin soyadını taşımasını zorunlu kılan düzenleme “Anne ve babanın ayrı ayrı soyadı kullanmaları, çocuk üzerinde olumsuz etkiler doğurabilecek, çocuğun hangi soyadını kullanacağı ayrı bir tartışma konusu haline gelecektir. Bu durum, Türk toplumunun temeli olan aile bütünlüğüne zarar verebilecektir” ifadeleriyle gerekçelendiriliyor.

 

KADINLAR SOYADI HAKKINI TIRNAKLARIYLA KAZANDI

Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu üyesi ve DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca meclis genel kurulunda önümüzdeki hafta gündeme gelmesi beklenen 9. Yargı Paketi ile ilgili konuştu. Yargı paketinde yer alan ve kamuoyunda soyadı düzenlemesi olarak bilinen düzenleme tasarısına göre kadınlar evlendiklerinde yalnızca eşlerinin soyadlarını alabilecek. Kadınların soyadı hakkının dişleriyle tırnaklarıyla verdikleri mücadeleyle kazandıklarını belirten Koca, söz konusu düzenlemenin geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA