Akkuyu Nükleer işçileri yemekten zehirlendi | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Akkuyu Nükleer işçileri yemekten zehirlendi



 

Haber Merkezi

  

İş cinayetleri ve menenjit salgını gibi insan sağlığını tehdit eden çok sayıda olayla gündeme gelen Mersin7de inşaatı süren Akkuyu Nükleer Santrali'nde bu kez de işçiler yemekten zehirlendi.

Patronların Ensesindeyiz’e gelen bilgiye göre Mersin Akkuyu Nükleer Santralinde yüzlerce işçi yemeklerden zehirlendi. Zehirlenen işçilere şantiye içerisinde serum takıldığı öğrenildi.

İşçilerin, öğlen yedikleri etin koktuğuna ilişkin daha önce şikayette bulunduğu ancak şikayetlerinin dikkate alınmadığı öğrenildi.

 

İŞÇİLER MENENJİT SALGININDAN ÖLMÜŞTÜ

Akkuyu Nükleer Santrali daha önce de yaşanan iş cinayetleri ve menenjit salgını gibi insan sağlığını tehdit eden çok sayıda gelişme ile gündeme gelmişti.

Bununla birlikte, işçilere ödenmeyen maaşlar ve kötü çalışma gündemleri nedeniyle de sıklıkla şantiyede gerilimler yaşanıyor. Yetkililer tarafından herhangi bir açıklama yapılmayan şantiyede işçilerin iletişim kanallarını da engelledikleri için bilgi almak güçleşiyor.

 

'TEMEL İNSAN HAKLARINA AYKIRI ŞARTLAR'

Patronların Ensesindeyiz'den yapılan açıklamada konunun takipçisi olacağı duyurularak, "Derhal işçilerin güvenliği alınmalı ve konuya ilişkin acilen açıklama yapılmalıdır!" denildi.

TKP Mersin İl Örgütü de işçilere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak olayın takipçisi olduğunu duyurdu. Mersin TKP İl Sekreteri Avukat Derya Demir, "Akkuyu Nükleer Santrali'nde işçilerin can güvenliği ve insanlık onuru hiçe sayılmaya devam ediyor. Öncelikle tüm işçilere geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Bu kölelik düzenini örgütlü mücadeleyle yıkacağız!" dedi.

Demir "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı burada kanunlara, temel insan haklarına aykırı şartlarda çalışma yapılmasına göz yumuyor. Patronları ve ilgili bakanlıkları uyarıyoruz: İnsanca çalışma koşullarını yaratın! İşçi arkadaşlara da çağrımızı yineliyoruz. Gelin canımızı hiçe sayan, bize köle gibi davrana.Patronlara karşı birlikte örgütlü mücadeleyi büyütelim." diye belirtti.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA