TKDK’dan Mut’a çıkarma | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

TKDK’dan Mut’a çıkarma



 

BURCU KAYA

 

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanan IPARD III Programı 2. Başvuru Çağrı İlanının 28 Haziran’da yayınlanması ile başvuruya yönelik bilgilendirme çalışmaları ülke genlinde hız kazandı.

Toplam destek bütçesi 80 milyon avro olarak açıklanan program için TKDK Mersin İl Koordinatörlüğünce, Mut Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde “IPARD III 2. Başvuru Çağrı İlanı Bilgilendirme ve Tanıtım Toplantısı” düzenlendi.

Mut TSO’da düzenlenen toplantıya; Mut Kaymakamı İhsan Ayrancı, Mut Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Sezer, TKDK uzmanları ve çok sayıda yatırımcı ile üretici katılım sağladı.

Toplantıda programa kimlerin nasıl başvuru yapabileceği ve desteklemeler hakkında TKDK uzmanlarınca eğitim verildi.

 

DESTEKLER NELER?

IPARD III Programı, ‘Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme' başlığıyla duyuruldu, bu çağrı ilanının toplam destek bütçesi 80 milyon Euro olarak belirlendi. Projede atık yönetimi, yenilenebilir enerji ve döngüsel ekonomi (atık malzemelerin verimli şekilde yeniden kullanımı) ile ilgili olarak yapılacak harcamalar için de o harcamaya özel ilave olarak yüzde 10 hibe desteği sağlanabilecek. Proje başvurularındaki toplam hibe oranı ise yüzde 75'i geçemeyecek.

 

BAŞVURULAR 29 AĞUSTOS'TA SONA ERİYOR

IPARD-III Programı 2. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında, yatırımcılar proje başvurularına ilişkin online sistem kayıtlarını 12 Temmuz–16 Ağustos tarihlerinde https://onlinebasvuru.tkdk.gov.tr/ internet sitesi üzerinden yapabilecek.

Başvuru paketlerini 29 Ağustos'a kadar 42 TKDK İl Koordinatörlüğü ve 39 ilde faaliyet gösteren TKDK İl İrtibat Ofislerine teslim edilebilecek.

Başvuru çağrı ilanına ilişkin detaylı bilgilere, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu internet sitesinden ulaşılabiliyor.

 

DEPREMDEN ETKİLENENLERE İSTİSNAİ DÜZENLEME

Program kapsamında desteklenen Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri altındaki yenilenebilir enerji sektörü projeleri değerlendirilirken başvuru sahiplerinin son 3 yıllık dönemdeki elektrik tüketim verileri inceleniyor.

Bu çerçevede, IPARD III Programı 2. Başvuru Çağrı İlanı'nda Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yenilenebilir enerji projesi başvurusunda bulunacak girişimcileri mağdur etmemek amacıyla istisnai bir düzenleme yapıldı.

Düzenlemeye göre, enerji sektörü kapsamında sunulacak projelerde, talep edilmesi durumunda üretime esas güç değerinin belirlenmesi için deprem öncesi dönem elektrik tüketim verileri dikkate alınacak.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA