Tarsus’un parasına, kasaya girmeden el konuluyor! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Tarsus’un parasına, kasaya girmeden el konuluyor!



 

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Tarsus’un 100’ü Gülecek” sloganıyla görevdeki ilk 100 gününü düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Bir restoranda düzenlenen toplantıya çok sayıda gazeteci katıldı.

İşten çıkarmalardan maaşlara, kapatıldığı öne sürülen Halk Market ile Et Marketten hesaplara haciz konulması ve icra işlemlerine kadar pek çok konuda açıklama yapan Boltaç, soruları da yanıtladı.

 

“TİYATRO MÜDÜRLÜĞÜ KAPATILMADI”

Özellikle çok tartışma yaratan Tiyatro Müdürlüğünün kapatıldığı iddialarına ilişkin yeniden açıklama yapan Boltaç, “Gündemde olan bir konu da Tiyatro Müdürlüğümüz. Müdürlüğün kapatılmadığını biliyorsunuz. Bu kapatma durumu ancak meclis kararı ile olur. Dilimde tüy bitti söylemekten ama inandıramadım. İnandırıcı bir tarafım yok onu da anlamadım. Bir müdürlüğü kapatmak için meclis kararı gerekir. Meclis çoğunluğu CHP’de olsa da önce o kararın meclise sunulması gerekir ki böyle bir karar yok. Ama ne hikmet ise ‘tiyatro müdürlüğü kapatıldı’ diye bir yaygara kopartılıyor. Ben bunun maksatlı ve bilinçli yapıldığını, birilerinin söylediği sözlerle belediye veya belediye başkanını bu konuda farklı bir tasarruf düşündürmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Başka bir art niyet aramak istemiyorum.

Yani ben bir belediye başkanı olarak sanata ve sanatçıya asla karşı değilim hatta tam tersine çok daha azla destek verilmesi taraftarıyım ama bu süre zarfında algı oluşturulmak istendi. Bu müdürlüğün içinde yapılan bazı sıkıntılı durular ile ilgili tasarrufta bulunduk. Büro personellerini başka yerlerde görevlendirdik ama sonrasında geri yerlerine döndüler. Köyde Hayat Var adlı etkinliği organize edip hayata geçirmelerini istedik. Fakat kendileri istediğimiz çalışmaların yapılması ile ilgili taleplerimize cevap vermediler ve kendi istekleri ile istifa ettiler. Bizim gayemiz müdürlüğü düzgün bir şekilde idare etmektir. Dolayısıyla istifa ettiler. Şuanda biz burada güzel bir ekip kuruyoruz. Türkiye’nin ileri gelmiş birkaç üniversitenin konservatuar veya tiyatro bölümünden alanında uzman kişilerin tefrişatından geçmiş bir kadro kuracağım burada.

Benim içimde dışımda birdir, nettir, kırılırım ama eğilmem, bükülmem. Çok şükür veremeyecek hesabımız yok” diye konuştu.

 

HESAPLARDA İCRA VAR, PARALARA HACİZ KONUYOR

Mali tabloya ilişkin yaptığı bilgilendirmede Emlak Müdürlüğünün çalışmaları kapsamında Dedeler Mahallesi’nde bir satış yaptıklarını anımsatan Ali Boltaç, “Buradan 9 milyon 700 bin TL gelir elde ettik. İcralık olduğumuz durumlar söz konusu, biz bu parayı personelimize ödemek istiyorduk ama bazı çok sevgili arkadaşlar haciz koydurdular. 3-4 sene zarfında sürekli mal verip para almayan dayanamayanlar seçimden sonra birdenbire dayanamadılar, ben bunu anlayamadım. Para kasaya girmeden hacizden el konuldu ama biz kimin ne yaptığını biliyoruz” diye konuştu

 

“MALİ TABLO ÇOK KÖTÜ DURUMDAYDI, TOPARLANMA EVRESİNE GİRDİK”

İşten çıkarmalar ve maaş ödemelerine yönelik eleştirilere de değinen Ali Boltaç, göreve geldiğinde belediyedeki mali tablonun çok kötü durumda olduğunu söyledi. “Belediyenin personel maaşını ödeyecek durumu yoktu. Fakat şuanda yavaş yavaş toparlama evresine girdik. Bunu yapabilmemiz için bazı tasarruf tedbirleri almamız gerekiyordu. Gereksiz işleri, ödemeleri bitirdik. Belediye için gerekli olan veya milletin olan bu bütçeyi, kaynağı milletimiz adına harcamak için elimizden yaptık. Gereksiz olan tüm masrafları kıstık. Bu anlamda ciddi tasarruf tedbirleri sağlamış olduk. Bu tedbirler bize fayda vermeye başladı. Ayrıca Tarsus halkından istekte bulunmuştuk ve onlarda gelip belediyeye vergi döneminde ödemelerini yaptılar. Belediyemizin kalkınabilmesi, personel maaşları konusunda yardımcı olunduğu için tüm Tarsus halkına teşekkür ediyorum. Kendimizi biraz toparladık” dedi.

 

“SİYASİ OLARAK SON 6 AYDA İŞE ALINANLAR ÇIKARTILDI”

İşten çıkarma konusunda ise göreve geldiğinde son 6 ayda belediyede işe girenlerin iş akitlerine son verdiklerini ifade eden Boltaç, “Çünkü bu biraz siyasi bir kullanıma dönmüş. Hepsinin emeklerine teşekkür ediyorum. Mutlaka içlerinde ihtiyaç sahibi veyahut da alanında uzman, bir işe özellikle alınmış kişiler vardır. Bu kişilerle ilgili de belediyemiz biraz kendini toparladığında bu arkadaşlarımız merak etmesin, o işte uzman bir kişiye ihtiyaç var ise biz belediye olarak onların tekrardan işlerine geri dönüş için çaba sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“TARSUS’TA ENTERESAN ŞEYLER OLUYOR, HER ŞEY HAKKINDA FISILTI GAZETESİ YAYILIYOR”

İlçede kapatıldığı öne sürülen Halk Restoran ile ilgili iddialara da yanıt veren Başkan Boltaç, “Tarsus’ta enteresan şeyler oluyor. Hiçbir şey hakkında yorum yapmıyorum ama her şey hakkında fısıltı gazetesi yayılıyor. Halk Restoran kapanmıyor, bu laflar nereden çıkıyor bilmiyorum. Gastronomi merkezi civarında da bir yer açacağız. Vatandaşlar daha güzel bir şekilde restorandan faydalanmaya devam edecek. Halk restoran kapanmayacak tam tersine talep attıkça sayıyı arttırabileceğiz.

 

BELEDİYE KAÇAK MARKET AÇMIŞ!

Ayrıca yine kapatıldığı öne sürülen Et Market de kapatılmadı. İlerleyen süreçte Et Market tekrardan açılacak. Fakat şuandaki market Sayıştay denetim raporlarına da istinaden ruhsatsız bir yapıydı. Bir belediye düşünün vatandaşa ruhsat konusunda her türlü yaptırımı uyguluyor ama kendi bu işe riayet etmiyor. Bu adil mi, değil. ben de adil olmayanı ortadan kaldırdım. Et Marketi ruhsat verebileceğim bir yerde açacağım. Çünkü bunu etik ve ahlaki bulmuyorum. Bu memlekette herkes eşittir. Ruhsatı olmayan kaçak bir yapıda açılan Et Marketi ortadan kaldırdık. Şimdi belediyemize ait bir yere veya başka bir yeri kiralayarak Et Marketi açacağız” şeklinde konuştu.

 

ANKARA DOĞRU BİLGİLENDİRLMEYİNCE KÜLTÜR MERKEZİ İNŞAATI YARIM KALMIŞ

Yine ilçenin önemli gündemlerinden biri olan yapımı yıllardır yılan hikayesine dönen Kültür Merkezi inşaatını kesintiye uğrama nedenleri ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren Ali Boltaç, tahsis sorunu yaşadıklarını aktardı.  

Kültür Merkezlenin bakım ve onarım işleri hala devam ediyor ama burada sıkıntımız var. Kültür Merkezi’nin geçici 2 yıllık ön tahsisi bize verildi. Yani Kültür Merkezi için kalıcı bir tahsis almamıştık. Tahsis verilme amacı ihalemizi yapıp, inşaatı başlamak kaydıylaydı. Tabi biz bu 2 yılın bitimine 3 gün kala ancak ihale çıktık. İhaleye giren firma hizmetlerini yapmaya başladı ama bu arada tahsis dönemi bitti. Bizden önceki dönem yönetim tekrar tahsis talebinde bulundu. Ama seçim sonrası biz geldiğimizde göreve tahsis talebi için ret geldi. Şuan hala tahsisimiz olmadığı için şuanda orada bir yapım işine giremiyor yani işi devam ettiremiyoruz. Anladığım kadarıyla orada belediye ile bakanlık arasında anlam karmaşası yaşanmış. Sayın valimiz ile görüştüm bu konuyu kendisi de sağ olsun bu konuda bize destek oluyor. Orada çok ciddi yapılan hizmet var. Ankara burada hiçbir şey yapılmamış gibi bir hisse kapılmış çünkü gerekli doğru bilgi verilmemiş.

Bu işin böyle olmadığını, buraya çok ciddi paralar harcandığını, yüklenici firmanın işi aldığını ve çok ciddi yatırım yapıldığını beyan ettik. Fotoğrafları ilgili dokümanları bir dosya haline getirip Ankara’ya gönderdik muhtemelen bu dosya sayesinde bize tekrardan 2 yıllık bir tahsis daha verilecek, bu arada biz işi bitireceğiz ve sonrasında da kalıcı tahsis verilecek.

Buradaki sıkıntımız bu” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA