Çevre mühendisleri Valiye gitti | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Çevre mühendisleri Valiye gitti



 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de de son zamanlarda kirli üretim yapan tesislerin kurulumunun çok yaygınlaşması, doğayı katlederek kirlilik ve tahribat yaratan faaliyetlere karşı mücadele sürürken Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Mersin Şubesi, Vali Ali Hamza Pehlivan’a giderek, acil harekete geçilmesi gereken konu başlıklarıyla ilgili birebir bilgi verdi.

 

GÖRÜŞMEDE HANGİ KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ?

Odadan yapılan açıklamada, “TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Yönetim Kurulu olarak Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ı makamında ziyaret ettik.

Görüşme süresince; Taşucu Seka Limanının Genişlemesi ve Geri Saha Projeleri hakkında Şube olarak raporumuzu sunulması, Mersin’in potansiyel çevre sorunları, kentimizde planlanan balık çiftlikleri yatırımları, taş ocakları ve maden sahaları, Mersin ili hava kirliliği potansiyeli, yakın zamanda kurulun Mersin İli Su Kurulu, sanayi tesisleri ve geri dönüşüm ihtisas sanayi alanları, her yıl çevre haftasında düzenlediğimiz CİRCULAR Çevre ve Sanat Etkinlikleri Konuları hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunulmuştur” denildi.

 

TAŞUCU LİMANI İLK GÜNDEM MADDESİ OLDU

Özellikle Silifke Taşucu Seka Limanı’nda geçtiğimiz günlerde Mersin Çevre ve Doğa Derneği’nin (MERÇED) itirazı sonucu açılan dava kapsamında mahkeme kararı ile keşif yapılması soncu gözler bu tesise çevrilmişti.

Özelleştirme sonrası 49 yıllığına Ceyport’a devredilen Taşucu Limanı, ÇMO’nun Vali Pehlivan’ı ziyaretinde dile getirilen konular içerisinde ilk sırada yer aldı.

 

HALK BALIK ÇİFTLİKLERİNE KARŞI

Ziyarette öne çıkan bir diğer önemli başlık yine batı Mersin bölgesinde özellikle Aydıncık’ta büyük mücadele verilen balık çiftlikleri oldu. Ziyarette ÇMO Şube yönetimince turizme zarar verdiği için Balıkesir’den kovulan balık çiftliklerinin Aydıncık’ı hedef alma çabalarına yöre halkının direndiği bilgisi verildi.

 

TOROSLAR’IN CİĞERLERİ SALDIRI ALTINDA

Ayrıca Mersin’de özellikle her kesimin mücadeleye dahil olduğu yayları tehdit eden taş ocakları ve maden sahalarına yönelik çalışmalarda Vali Pehlivan’a detaylı bilgi verilen konulardan oldu. Hali hazırda birçok köyde birden fazla taş ocağı açmak isteyen maden şirketlerine karşı yürütülen hukuksal mücadeleler sürürken, kentin akciğerleri olan Toroslar’ın katledilmesine karşı halkın tepkisi de dile getirildi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA