Karacailyas’tan sanayiye ‘zehir’ tepkisi! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Karacailyas’tan sanayiye ‘zehir’ tepkisi!



 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’deki sanayi yatırımlarının önemli bir bölümüne ev sahipliği yapan Karacailyas Abdullah Şahutoğlu Mahallesi sakinleri, bölgede işletmede olan sanayi tesislerinin yaydığı kirletici gaz ve tozlara tepki olarak, Zehir solumak istemiyoruz” eylemi yaptı.

Abdullah Şahutoğlu çevre inisiyatifi öncülüğünde, halk arasında Kanal Caddesi olarak bilinen Milli Egemenlik Caddesinde bulunan köprüde eylem yapan mahalle sakilerine Mersin Çevre Platformu bileşenleri de katılım sağlayarak destek verdi.

 

“MAHALLELERİMİZDEKİ KİRLİ TESİSLER KAPATILSIN”

Burada platform adına bir açıklama yapan Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan, “Bugün dünya, büyük felaketlerin yaşandığı küresel iklim değişikliği tehdidi ile karşı karşıyadır. Bu tehdit artık krize dönüşmüştür. İklim krizinin sonucunda artık dünyanın her yerinde aşırı yağışlar ve buzulların erimesinden dolayı seller, kuraklıklar, orman yangınları, türlerin yok oluşu ve gıda krizleri yaşanmaktadır.

 

İKLİM KRİZİNİ AZALTMA ÖNLEMLERİ YERİNE, HAVAYI, SUYU VE TOPRAĞI KİRLETECEK TESİSLERİN KURULUMUNA İZİN VERİLİYOR

Ülkemizde de ne yazık ki aynı sorunlar yaşanmaktadır. Özellikle havamız suyumuz toprağımız çok kirletilmiştir. Bu kirlilikler insan sağlığını çok olumsuz etkilemektedir.

İklim krizinin risklerini azaltmak için dünya ülkeleri birçok özlem almaktadır. Havanın suyun ve toprağın temiz kalması için kirletici teknolojilerin kullanımını yasaklayarak, havanın temiz kalması için daha çok yeşil alanlar oluşturmakta, tarımda kimyasal kullanımlarını çok azaltmakta olup, hayatın her aşamasında tasarruflu yaşamı tercih etmeye başlamıştır. Ülkemizde iklim krizini azaltma önlemleri yerine daha çok havayı, suyu ve toprağı kirletecek tesislerin kurulumuna izin vererek insanların temiz hava solumasını, temiz su içmesini, güvenilir gıda tüketmesini zorlaştırmaktadır” diye konuştu.

 

“AKDENİZ, KİRLİ VE KONTROLSÜZ ÜRETİMİN ADRESİ OLDU”

Ayrıca Mersin’de de son zamanlarda kirli üretim yapan tesislerin kurulumunun çok yaygınlaşmaya başladığını söyleyen Aslan, “Akdeniz ilçemiz de kirli ve kontrolsüz üretimin sonucu oluşan hava, su ve toprak kirlilikleri dünya standartlarının çok üstünde olup insan sağlığını çok olumsuz etkilemektedir.

Akdeniz ilçemizde bulunan Abdullah Şahutoğlu Mahallesindeki tesislerde yapılan üretimin sonucunda hava, su ve toprak çok kirlenmiştir. Özellikle hava kirliliğinden kaynaklı insanların yaşamı zehirli hale gelmiştir.

 

“İNSAN SAĞLIĞI KİRLİ ÜRETİMDEN ÜSTÜNDÜR”

Sosyal ve çevresel olarak bölgeye zarar veren, bu kirletici tesislerin çalıştırılması; ‘Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir ve çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ödevi olan Anayasanın 56 maddesine’ aykırıdır.

Yetkililere sesleniyoruz. Başta Abdullah Şahutoğlu mahallesi olmak üzere, Akdeniz İlçesindeki hava su ve toprak kirliliğini oluşturan bütün tesislerin temiz üretim yapmaları için gerekli önlemlerin aldırılmasını, temiz üretim yapmayan tersilerin kapatılmasını sağlamalarını talep ediyoruz. İnsan sağlığı kirli üretimden üstündür” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA