Mersin’e söz verilen yatırımlar neden bitmiyor? | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin’e söz verilen yatırımlar neden bitmiyor?



 

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Mersin’de yapılan yatırımların neden bir türlü bitmediğini ve verilen yatırım sözlerinin yerine getirilmediğine dikkat çekmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir Meclis Araştırması Önergesi sundu.

Milletvekili Talat Dinçer, önergesinde Mersin için yaşamsal öneme sahip projelerden hayata geçirilmek istenen, Ana Konteyner Limanı, Çukurova Havalimanı, Çeşmeli- Taşucu Otoyolu, Pamuklu Barajı, Aksıfat Barajı, Sorgun Barajı, Mezitli Erçel Barajı ve Sulama Projesi, Tepeçaylak Barajı ve Sulama Projesi, Anamur Alaköprü Sulama Projesi, Erdemli Mühlü Göleti ve Sulaması Projesi, Mut Yalnızcabağ Göleti ve Sulaması Projesi, Anamur Anıtlı Barajı ve Sulaması Projesi  başlayıp bir türlü tamamlanmayan projeleri ve başlamayan Sanayi Sitesi, Lojistik Köy, Hızlı Tren, Karaman Silifke arası Demiryolu bağlantısı projelerinin durumlarının öğrenilmesi ve  kamuoyunun bilgilendirilmesinin önemini belirterek, Anayasa'nın 98, TBMM İçtüzüğü'nün 104 ve 105. maddeleri gereğince bir Meclis Araştırması açılmasını talep etmiştir.

Herkese kucak açan Mersin iktidar tarafından üvey evlat muamelesi görmesi kabul edilemez.

 

“EN ÇOK VERGİ ÖDEYEN İLK 10 KENTTEN BİRİYİZ”

Araştırma Önergesinde Dinçer, “Mersin İlimiz coğrafi konumu ile Türkiye’nin en çok vergi ödeyen ekonomiye en çok katkı sağlayan ilk 10 ilden biri olmasına rağmen ve ülkemizin temel taşlarından bir İli olup kesinlikle göz ardı edilmeyecek, siyasi olarak düşünülemeyecek, ülkemizde oluşan olumsuz dalgalanmalarda insanlarımıza sığınılacak bir liman görevini yapan kenttir.

Suriye iç savaşında en çok göç alan illerin başında olmakla birlikte, Akkuyu Nükller Santralinin yapılması ile Rusya’dan birçok göç almış, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde depremzedelerin de ilk olarak yerleşmek için tercih ettiği bir kenttir.

İlimizin nüfusu 2 milyon olsa da şu anda bir gerçeklik var ki, bu rakamın üzerinde yaklaşık 700 bine yakın vatandaşımız Mersin’de ikamet etmektedir. Bu kadar yükü taşıyan ilimiz nedense halen hak ettiği yatırımları alamayıp iktidar tarafından yatırım programlarında yer alan ama yatırımları bir türlü gerçekleşmeyip, yeni projeler başlamayıp, başlanan projelerinde bitmeyip her biri ayrı bir sorun ve belirsizlik olarak devam etmektedir.

 

BAŞLAYIP BİR TÜRLÜ TAMAMLANMAYAN VE NE ZAMAN BİTECEĞİ TARİHİ MAALESEF BELLİ OLMAYAN PROJELER....

Mersin için yaşamsal öneme sahip projelerden hayata geçirilmek istenen, Ana Konteyner Limanı, Çukurova Havalimanı, Çeşmeli- Taşucu Otoyolu, Pamuklu Barajı, Aksıfat Barajı, Sorgun Barajı, Mezitli Erçel Barajı ve Sulama Projesi, Tepeçaylak Barajı ve Sulama Projesi, Anamur Alaköprü Sulama Projesi, Erdemli Mühlü Göleti ve Sulaması Projesi, Mut Yalnızcabağ Göleti ve Sulaması Projesi, Anamur Anıtlı Barajı ve Sulaması Projesi başlayıp bir türlü tamamlanmayan ve ne zaman biteceği tarihi maalesef belli olmayan projelerden bazılarıdır. Ayrıca Sanayi Sitesi, Lojistik Köy, Hızlı Tren, Karaman Silifke arası Demiryolu bağlantısı ise bir türlü başlamayan projelerden bazılarıdır.

 

MERSİN ANA KONTEYNER LİMANI, HAVALİMANI NE OLDU?

Mersin Ana Konteyner Limanı dünyaya açılan penceremiz olmasına rağmen halen yeri netleşmemiştir. Havalimanı ise açılması yılan hikayesine dönen, artık sürekli verilen sözlerin ve tarihlerin inandırıcılığını kaybettiği, bir proje olarak beklemektedir. Devam eden sulama projelerinin tarıma, içme suyuna, milyon kilovat saat enerji üretecek olmasına rağmen, bir türlü tamamlanmaması çok manidar olup, Mersin ilinin bu kadar göz ardı edilmesi, yatırımlardan uzak tutulması, herkese kucak açan bu İlimizin İktidar tarafından üvey evlat muamelesi görmesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA